HRW: Kuzey ve Doğu Suriye’deki göçmenler zor durumda

HRW: Kuzey ve Doğu Suriye’deki göçmenler zor durumda

HRW, BM’nin Kuzey ve Doğu Suriye’deki kamplara yaptığı yardımın yeterli olmadığı ve bunun temel haklarını etkilediğini raporladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Birleşmiş Milletler’in (BM) Kuzey ve Doğu Suriye’deki kamplara yaptığı yardıma ilişkin rapor yayınladı. Raporda, on binlerce mültecinin bulunduğunu kamplara yardımların tam olarak ulaşmadığını ve bunun temel hakları olumsuz etkilediği belirtildi. 

Mültecilerin, uygun koşulların sağlanmasına, eksiksiz gıdaya, temiz içme suyuna, sağlık ve eğitim hizmetlerine sahip olmaları gerektiği vurgulanan raporda, uluslararası STK’ların sınırlı yardım sağladığı, bunun da pek çok soruna yol açtığı ifade edildi.  Raporda bunun sonucunda sağlık ve hijyen hizmetlerinin aksadığı, sıcak ve soğuk dönemlerde temel malzemelerin azaldığı ve beraberinde birçok risk getirdiği aktarıldı.  

TÜRKİYE'NİN SALDIRILARI

HRW’nin Orta Doğu Direktörü Adam Coogle’nin görüşüne de yer verilen raporda, “Türk devletinin kent ve kasabalara yönelik saldırılarının ardından yüz binlerce insanın Kuzey ve Doğu Suriye’ye göç ederek güvenli yer arayışının üzerinden 4 yıl geçti. Ancak yardımların olmayışı nedeniyle zor durumdalar. Göçün devam ettiği Kuzey-Doğu Suriye’deki kampların daha fazla insani çabaya ihtiyacı var” denildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.