Hrant Dink davası ertelendi

Hrant Dink davası ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümünde sorumluluğu olan kamu personellerinin yargılandığı dava yine ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu personellerinin yargılandığı davanın duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, bir kısım sanık ve avukatları ile Dink ailesi avukatları hazır bulundu. Çok sayıda gazetecinin izlediği duruşma, kimlik tespitinin ardından başladı. 

Duruşmada söz alan sanık ve avukatları, iddia makamının esasa ilişkin verdiği mütalaaya karşı savunma için süre talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ardından söz alan savunma avukatları da, ek süre talebinde bulundu. Savunmaların ardından ardın mahkeme heyeti,  avukatların ek süre talebini kabul ederek, daha önce beyanları alınmamış 10 sanığın savunmalarının alınması için duruşmayı 17 Aralık’a erteledi.

MÜTALAA SUNULMUŞTU

Esasa ilişkin mütalaasını mahkemeye sunan savcı, 53 kişinin farklı suçlardan cezalandırılmasını isterken, 11 kişi hakkında beraat talep etti. Savcı ayrıca 12 kişinin de dosyasının ayrılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.