Horozlar İsviçre karşısında!

Horozlar İsviçre karşısında!

Dünya Kupası E Grubu'nda ilk maçlarını kazanan İsviçre ile Fransa, zirve mücadelesinde karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki son 3 maç da berabere sonuçlandı.

Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre ile Fransa, Türkiye saati ile 22.00'de, Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da karşı karşıya gelecek. Maçı Hollanda'dan Bjorn Kuipers yönetecek.

1998'den bu yana katıldığı Dünya Kupaları'nda ya hiç galibiyet alamayan ya da finale kadar yürüyen Fransa Milli Takımı, Brezilya macerasına 3-0'lık honduras galibiyeti ile başladı. Bu galibiyet, mavilerin bir kez daha finale kadar yürüyeceği anlamına gelir mi bilinmez ama Fransa'nın 2010 Dünya Kupası'na göre çok daha organize ve daha da önemlisi disiplinli göründüğü kesin. Teknik direktör Didier Deschamps'ın, honduras maçındaki kadroyu bozması beklenmiyor.

Fransa'da tüm gözler bir kez daha, 16 aylık gol orucunu bozduktan sonra son 7 milli maçta 8 gol atan Karim Benzema'nın üzerinde olacak. Dünya Kupası'nda goller sağanak gibi yağarken, Benzema ve arkadaşları, ülkelerinin kupa tarihindeki 100'üncü golünü atmaya çalışacak.

Ancak İsviçre kolay bir lokma değil... Son 2 yıldır sadece 1 kez; o da özel maçta yenilen İsviçre, Fransa ile oynadığı son 3 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu üç maçtan sadece 2 gol çıktı. Ekvador'u uzatma dakikalarında attığı golle geçen İsviçre'de, oyuncular kendilerinden emin. Fransa'nın üzerlerine gelmesini avantaja çevirmeye çalışacaklarını belirten oyuncular, ülkelerini 1992'den bu yana ilk kez Fransa karşısında galibiyete taşımaya çalışacak.

Ntvspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.