Hollandalı gazeteciye Cemil Bayık röportajı soruldu

Hollandalı gazeteciye Cemil Bayık röportajı soruldu

Diyarbakır'da "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'e, TEM'de sürekli KCK Eş Başkanı Cemil Bayık ile süreç üzerine yaptığı röportaj soruldu.

Diyarbakır'da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, dün evine yapılan baskını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden duyurmasının ardından polisler tarafından gözaltına alınıp, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürülüp sorgulandı. "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Geerdink, sorgulandıktan sonra bir saat kadar sonra serbest bırakıldı. 

'Bayık ile yaptığım röportajı sordular'

Gözaltına alınmasına ilişkin DİHA'ya konuşan Geerdink, saat 14.00 civarı içlerinde bir kadın polisin de bulunduğu 8-9 polisin Batıkent'te bulunan evine geldiğini ve hakkında gözaltı kararı olduğunu söyledikten sonra evde arama yapmaya başladığını anlattı. Yapılan aramanın ardından evinden hiçbir şey alınmadan kendisine 'gözaltındasın' denildiğini ve emniyete götürüldüğünü belirten Geerdink, emniyette ise kendisine bu kez 'seni ifade için getirdik' denildiğini söyledi. 

Sorgusunda ise kendisine bazı sorular yöneltilip, KCK Eş Başkanı Cemil Bayık ile kısa bir süre önce yaptığı röportajın sorulduğunu paylaşan Geerdink, yine paylaşımda bulunduğu yorumları ve Türkiye dışına yaşadışı yollarla çıkıp, çıkmadığının sorulduğunu aktardı. 

'AKP'ye yakın gazetecilere özgürlük var'

Türkiye'de gazetecilere yönelik baskıların devam ettiğini kaydeden Geerdink, "Bence Türkiye'de sadece AKP medyası için basın özgürlüğü var. Onun dışında bugün basın özgürlüğü yok. Şimdi cezaevlerinde az sayıda gazeteci var ama açılmış yüzlerce dava var ve çok yüksek cezalar isteniyor gazeteciler hakkında. Yani problem bitmiş değil, Türkiye'de" dedi. 

'En çok Cemil Bayık ile yaptığım röportajı sordular'

Sorgusunda polislerin en çok Cemil Bayık ile yaptığı röportaj hakkında sorular yönelttiğini dile getiren Geerdink, "Herkes Kandil'e gidip geliyor. Yabancı gazeteciler gidip, geliyor. Öyle ki sıra da bekliyorsunuz görüşmek için. KCK yetkilileri ile görüşmek problem olamaz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.