Hobi olarak başladı, tavşan yetiştiricisi oldu

Hakkari'nin Bağışlı (Xezekyan) köyünde yaşayan Mesut Keyfi, hobi amaçlı 20 yıl önce 2 tavşan alarak bakmaya başladı. Kısa zamanda sayıları artınca yetiştiricilik yapmaya kar verdi.

Bağışlı (Xezekyan) köyünde yaşayan 4 çocuk babası Mesut Keyfi, 20 yıl önce çocukları için 2 tavşan alarak bahçesinde bakmaya başladı. Keyfi, kısa zamanda tavşanlarının sayısının arttığını görünce besicilik yapmaya karar verdi. Bahçesine tavşanları için barınak yapan Keyfi, et ihtiyacının bir kısımını da tavşanlarından karşılamaya başladı. Bakımını yapıp beslediği tavşanlarını genellikle isteyenlere hediye olarak da veren Keyfi, zaman zaman satıp para kazandığını da anlattı. 

Keyfi'nin üniversite öğrencisi kızı İlknur Keyfi ise, "Tavşanları seviyorum. Şu an bahçemizde 25 tavşanımız var. İsteyenlere veriyoruz. Babamın hobisi sayesinde biz tavşan sevgisi ile büyüdük ve onlara alıştık. Köydeki komşularımız da zaman zaman tavşanları görmeye geliyor. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum