HİZMET-İŞ: 'Yüksekovalı emekçiler bir kişinin inadı uğruna mağdur ediliyor'

Yüksekova Belediyesi Personel A.Ş çalışanı 189 emekçi, ücret ve sosyal haklarında Yüksek Hakem Kurulu kararına rağmen belediye başkan vekili tarafından iyileştirme yapılmadığı gerekçesi ile basın açıklaması yaptı.

Zagros İş Merkezi’ndeki HİZMET-İŞ Sendikası Yüksekova Temsilciliğinde yapılan basın açıklamasına sendika üyesi 189 emekçiye destek olmak amacıyla Yüksekova Belediyesi’nin 35 kadrolu emekçisi de katıldı. 

HAK-İŞ Sendikası Van İl Başkanı Fatih Akdeniz tarafından okunan basın açıklamasında, Türkiye’nin bir çok belediyesinde işçi ücretlerinin toplu iş sözleşmeleri ve ek protokollerle kayda değer oranlarda artış gösterdiği belirtilerek ‘’Yüksekova Belediye Başkan Vekili’nin bağıtlanmış sözleşmeyi dahi uygulamaması ve ısrarla asgari ücretten daha düşük ücret verme konusundaki ısrarcı tavrı kabul edilemez’’ denildi. 

whatsapp-image-2024-02-08-at-13-58-29.jpeg

Emekçilerin ücret ve sosyal hakları konusundaki uzlaşma ve müzakere taleplerinin belediye başkan vekili tarafından görmezden gelindiğini ifade eden Akdeniz, diyalog kapısının kapanması üzerine basın açıklaması yapmak ‘zaruretlerinin doğduğunu’ söyledi. 

‘YÜKSEKOVA EMEKÇİLERİNİN HER AY 3 BİN TL’DEN FAZLA KAYIPLARI SÖZ KONUSU’

Yüksek Hakem Kurulu’nda kararlaştırılan ancak uygulanmayan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, Yüksekova emekçilerinin her ay 3 bin TL’den fazla maddi kayıplarının söz konusu olduğunun belirtildiği açıklamada ‘’Halbuki; sendikamızın taraf olduğu tüm işyerlerinde mevcut haliyle asgari ücretin çok üstünde olan ücretlere dahi ek protokollerle iyileştirme yapılırken, Yüksekova’da ter döken emekçilerin hak ettikleri ücretin de altında maaş almaları büyük bir haksızlıktır’’ denildi. 

whatsapp-image-2024-02-08-at-13-58-56.jpeg

‘’TER DÖKEN EMEKÇİLER BİR KİŞİNİN İNADI SONUCUNDA DAHA FAZLA MAGDUR EDİLMEMELİDİR’’

Yüksek Hakem Kurulu kararlarının uygulanmamasının hukukun yok sayılması  anlamına geldiğini belirten Akdeniz ‘’Yüksekova’da ter döken emekçiler, hukuksuzca, haksızca, bir kişinin inadı sonucunda daha fazla mağdur edilmemelidir. Bir emek hareketi olarak tek isteğimiz, varlık sebebimiz olan işçilerimizin hak etmiş oldukları insan onuruna yakışan bir ücretle Yüksekova’da da yaşayabilmeleridir. Fazlaca bir talebimiz yoktur.
 Yalnızca hakkımız olan ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından verilen haklarımızın iade edilmesini istiyoruz. Tarihi boyunca emekten yana, onurlu sendikal mücadelesini sürdüren HİZMET-İŞ Sendikası olarak, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Sayın Cimşit’i emekten ve emekçiden yana tavır almaya davet ediyoruz’’ dedi. 

‘’AKSİ TAKDİRDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’’

Hukuka aykırı olarak, Yüksekova Belediyesi Personel A.Ş. işçilerinin asgari ücretten daha düşük yevmiye ile çalıştırılmasına ve Yüksek Hakem Kurulu kararlarının uygulanmamasına neden olan sorumlu yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Akdeniz bu mücadelede tüm demokratik haklarını kullanacaklarını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum