Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası ertelendi

Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’nin Kadir İstekli ile evlendirilmesine ilişkin açılan dava ertelendi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirilmesi” ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın altıncı duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Bir önceki celsede Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatının istifa etmesini ve yeni avukatın savunma yapmak için süre talep etmesi nedeniyle mahkeme sanık avukatına süre vererek duruşmayı 23 Ekim’e erteledi.

Duruşmanın ardından açıklamada bulunan İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, “Dava gündemden düşürülmeye çalışılmaktadır. Biz bu davayı takip etmekte kararlıyız” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili ve Av. Sibel Suiçmez ise “Sonlarına yaklaştık. Savunma adına davanın uzamasına yönelik çabalar var ama biz 23 Ekim’de bu davanın biteceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Ne oldu?

İstismar iddialarına ilişkin ilk bilgiler ve iddianamede öne çıkanlar gazeteci Timur Soykan’ın imzası ile Birgün’de 7 Aralık 2022’de yayımlandı. İddianamedeki bilgilere göre, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirdi.” İddianamede yer alan ifadesinde yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığını anlatan H.K.G., 2020’nin Aralık ayında hukuk mücadelesini başlattı. H.K.G., 2020 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında koruma altına alındı.

İlk duruşmaya sayılı günler kala, davada iddianameyi yazan Savcı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi, H.K.G.’nin, talebi doğrultusunda tüm kimlik bilgileri değiştirildi. Adli Tıp Kurumu, H.K.G.’nin, yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu tespit etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk duruşma öncesi duruşmanın kapalı yapılmasını ve yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.