HGC: Elinizi gazetecilerin yakasından çekin

HGC: Elinizi gazetecilerin yakasından çekin

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan basın mensuplarına yönelik tehditlere son verilmesi çağrısı yaptı.

Van’da Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının Ak Partili Abdulahat Arvas’a verilmene yönelik tepkiler devam ederken, akşam saatlerinde olayların yaşandığı Hakkari’de bazı basın mensupları tehdit edildiklerini duyurdu.

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere yöneltilen tehditlere karşı açıklama yaptı.

Cemiyet adına açıklama yapan Başkan Mehmet Özkan her kurum ve kuruluş gibi gazetecilerin de kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Seçim süreci boyunca ve en son dün yaşanan toplumsal olaylarda görev başındaki gazetecilerin hedef gösterilip, tehdit ve hakarete maruz kaldığı görüldü. Gazetecilerin işin haber yapmaktır" dedi.

Bazı çevrelerin gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getirdiğine vurgu yapan Özkan şöyle devam etti:

"Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm kesimlere çağrımız şudur. Burası bir hukuk devletidir. Elinizi gazetecilerin yakasından çekin. Biz kentimizde yaşananları tarafsız bir şekilde yansıtmak ve kamuoyunu bilgilendirmekle görevliyiz.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.