Heyelan nedeniyle kapanan Onbaşılar yolu açıldı

Yüksekova'ya bağlı Onbaşılar (Hirmîn) Köyü ile birlikte 11 köy ve mezranın ulaşımının sağlandığı yola inen heyelan temizlenerek yol trafiğe açıldı.

Yüksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Onbaşılar (Hirmîn) köyü ile birlikte 11 köy ve mezranın ulaşımının sağlandığı yolda 2 gün önce heyelan meydana gelmiş, yol trafiğe kapanmıştı.

Kapanan yolun açılması için çalışma başlatan İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye şefliği ekipleri bugün saat 13.45 itibariyle yolu kontrollü olarak tekrar araç trafiğine açtı.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, yolun büyük bir alanına yayılan tonlarca toprak ve taş yığınını temizlemek için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştı. 2 ekskavatör, 2 loder, 1 dozer ve 1 kamyon ile çalışmalarını yürüten ekiplerimiz, iki günlük bir çalışmanın ardından heyelan nedeniyle kapanan köy yolunu tekrar ulaşıma açtı" denildi.

onbasilar-yolu-heyelen-yuksekova.jpeg

Yetkililerden uyarı

İl Özel İdaresi yetkilileri yağışların devam etmesinden dolayı vatandaşları söz konusu bölgede dikkatli olmaları yönünde uyardı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.