‘Hep erkekler mi öldürecek’ diyen kadına müebbet

‘Hep erkekler mi öldürecek’ diyen kadına müebbet

Ordu'da eşi Recep Özata'yı, öldüren Semra Özata için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Semra Özata tutuklandığında 'Hep erkekler mi öldürsün, bir de kadınlar öldürsün' diyerek kendini savunmuştu.

Ordu’da eşini öldüren ve tutuklanınca “Hep erkekler mi öldürecek, bir de kadınlar öldürecek” diyerek kendini savunan Semra Özata için ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. 60 yaşındaki Semra Özata, 75 yaşındaki eşi Recep Özata’yı kafasında cam sürahi kırıp, 15 bıçak darbesiyle öldürmüştü.

Ordu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Özata hakkında ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Mahkeme, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, aralarında geçimsizlik olduğunu, eşini öldürmediği takdirde kendisinin öldürüleceğini belirterek kendini savunan Özata hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp’tan rapor istedi.

Tutuklanan Özata gazetecilerin “Eşinizi neden öldürdünüz, pişman mısınız?” sorusuna “Çekin gardaşım çekin, hep erkekler mi öldürecek? Bir de kadın öldürsün? O beni öldürecekti ben öldürdüm. Pişmanım, çocuğum için, kızım için pişmanım” diye yanıt vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.