Helikopterden atılan Osman Şiban'a 7 yıl 6 ay hapis cezası

Helikopterden atılan Osman Şiban'a 7 yıl 6 ay hapis cezası

Van Çatak'ta gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Osman Şiban'a açılan davanın üçüncü duruşmasında örgüt üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası çıktı.

Van’ın Çatak ilçe kırsalında 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından Servet Turgut ile birlikte gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Osman Şiban hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davada karar çıktı. MA'nın haberine göre Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şiban katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Savcı, bir önceki mütalaasını tekrarlayarak, “örgüt üyeliğinden” ceza talep etti. Yapılan savunmaların ardından kararını veren mahkeme, Şiban’a altı yıl ceza verdi. Karara ise, “suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer, suç kastının yoğunluğu, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı” gerekçe gösterildi. Mahkeme, ardından önce cezayı arttırarak 9 yıl hapis cezasına çevirdi, sonra cezada indirim yaparak yedi yıl altı aya indirdi. Kararda, yurtdışı çıkış yasağının devam edeceği belirtildi. Avukatlar, karara itiraz edecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.