HEDEP'li Çiftyürek'e silahlı tehdit

HEDEP'li Çiftyürek'e silahlı tehdit

HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, silahla tehdit edildiğini, istendiği takdirde tehdit eden kişinin rahatlıkla bulunabileceğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Milletvekili ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) MYK Üyesi Sinan Çiftyürek, silahla tehdit edildiğini açıkladı. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Çiftyürek, 17 Kasım'da saat 17.00 civarı, Ofis semti Gevran Caddesi, Akkoyunlu 3 Sokak'ta önünü kesen yelekli bir kişinin, yeleğini açarak kendisine silah gösterdiğini sonra ise konuşmadan yanından uzaklaştığını belirtti.

Çiftyürek, “Aslında 17 Kasım Cuma günü yüzleştiğim tehdit sadece benim değil, 100 yıldan bu yana halkımızın, aydınlarımızın, siyasi kadrolarımızın yüzleştiği onlarca katliam, soykırım, suikastın devam eden bir parçasıdır. Bu nedenle bu ilk değil ve Kürt meselesi, Kürdistan meselesi çözülmediği müddetçe, devlet Kürt ve Kürdistan meselesi üzerinden içerden ve dışardan algıladığı tehditi aşmadığı müddetçe maalesef bunlar da devam edecek” dedi.

Tehdidin planlı olduğunu söyleyen Çiftyürek, uzun bir takip ve organizasyon sonrası silahlı tehdidin gerçekleştiğini düşündüğünü ifade etti. Çiftyürek, Diyarbakır'ın her tarafının kameralarla izlendiğini, istenilirse silahlı tehditte bulunan kişinin rahatlıkla bulunabileceğini belirtti.

Çiftyürek sosyal medya hesabı üzerinden basın toplantısını paylaşarak "Bize silah göstermeyin, çözüm adresi gösterin!" notunu kullandı.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.