HEDEP Milletvekili Ali Bozan: Kürdistan hakikattir, hakikat değişmez

HEDEP Milletvekili Ali Bozan: Kürdistan hakikattir, hakikat değişmez

HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan Meclis'te yaptığı konuşmada, "Kürdistan hakikattir, hakikat değişmez. Ben Kürdüm doğduğum toprakların adı da Kürdistan'dır" dedi.

HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın geçen hafta Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ‘Kürdistan’ ifadesinin geçmesi üzerine Genel Kurul’u yöneten MHP'li Celal Adan, Sakık’ın konuşmanın bitiminde mikrofonun kapalı olduğunu zannederek küfür etmişti.

Meclis Genel Kurulu’nda HEDEP’li vekiller Celal Adan’ın istifa etmesi gerektiğini belirttiler.

HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan da Sırrı Sakık’ın konuşmasına atıfla söz alarak şunları söyledi:

“Sayın Başkan, Cumhuriyetin ilk 100 yılı Kürtleri ve Kürdistan'ı inkar etmekle geçti. İkinci yüzyıla girerken bu inkar devam ediyor. Kimse inkar ile boşuna heveslenmesin. Kürdistan hakikattir. Hakikat  değişmez. Ben Kürdüm, doğduğum toprakların adı da Kürdistan'dır.  Bir de Sayın Cumhurbaşkanının Mecliste dile getirdiği sözler ile anlatayım, belki daha iyi anlaşılır: ‘Kürdistan kelimesini o Meclis zabıtlarında börecekler. Kendi tarihini bilmeyen, kendi tarihini okumayan, cehalet ve karanlıktan başka hiçbir şey söylemez. Şöyle biraz daha geçmişe Osmanlı'ya gittiğiniz zaman Doğu Güneydoğu'nun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Lazistan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin bize devrettiği mirastır."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.