HDP'ye alternatif parti iddialarına AK Parti'den yalanlama

HDP'ye alternatif parti iddialarına AK Parti'den yalanlama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidar HDP'yi parçalamak istiyor" sözlerine AK Parti cephesinden yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "HDP'ye alternatif parti kurmak istiyorlar" iddiasını yalanladı.

'ASLINDA İTİRAFTIR BU'

Sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun "İktidar HDP’yi yanına çekemeyince ikinci bir parti kurup HDP’yi parçalayabilir miyiz arayışı içinde. ‘Bunu İmralı üzerinden yapabilir miyiz’ yönünde bilgiler geldi" sözlerini paylaşan Akbaşoğlu, sözleri yalan olarak değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Gündemi saptırmaya yönelik klasik CHP yalanlarından bir tanesi daha. Ne kadar uğraşsalar da içlerine düştükleri vahim durumu örtemezler. Zira mızrak çuvala sığmıyor. Yukarı çekiyorlar altı açılıyor, alta çekiyorlar üstü açılıyor, ne yapacaklarını şaşırdılar. Aslına bakılırsa ortada bir itiraf var: Gizlemeye çalıştıkları HDP’li ittifakın da itirafıdır bu. Ne diyelim Millet İttifakı'nın inkâr eden ortakları düşünsün…"

NE OLMUŞTU?

T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu yeni bir Kürt partisi kurulmak istendiği iddialarıyla ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Gelen bilgi şöyle: İktidar HDP’yi yanına çekemeyince ikinci bir parti kurup HDP’yi parçalayabilir miyiz arayışı içinde. ‘Bunu İmralı üzerinden yapabilir miyiz, ikna edebilir miyiz’ yönünde bilgiler geldi.  Sonuç almak mümkün mü bilmiyoruz. Selahattin beyin içeride tutulma gerekçelerinden birinin de bu olduğu ifade ediliyor. Selahattin bey cumhurbaşkanı adayı olabiliyor ama dışarı çıkarmıyor, siz de buna demokrasi diyorsunuz. Aklın alamayacağı bir şey. Cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsunuz üstelik kararı veren de hakimler. Ama 'içeride kalacaksın' diyorlar. Yeni partiler kurulurken Millet İttifakı'nın parçalanmasını sağlamak saray ittifakının temel hedeflerinden birisi.  Uğraşıp didindiler olmadı. İkinci olarak da 'çok parti kurdurarak buradan seçmenleri kaydırabilir miyiz?' diye düşünüyorlar, bu tuzağa demokrasiyi savunan kimsenin düşmemesi lazım. Buna herkesin dikkat etmesi lazım."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum