HDP’nin önünde oturan aileler partililere saldırdı

HDP’nin önünde oturan aileler partililere saldırdı

HDP basın danışmanı Vedat Dağ ve parti yöneticisi Tarık Yazıgan, partinin Diyarbakır İl Örgütü önünde oturan aileler tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) basın danışmanı Vedat Dağ ve parti yöneticisi Tarık Yazıgan, HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde bekleyen ailelerin saldırısına uğradı. Parti binasından çıkan Dağ ve Yazıgan, onlarca polisin gözü önünde saldırıya uğradı. Dağ ve Yazıgan'a saldırı, partinin güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Dağ ve Yazıgan’ın polisin müdahalesi sonrası linç edilmekten kurtulduğu anlaşılıyor.

'İKİ YILDIR HER GÜN HAKARETE UĞRUYORUZ'

Olayla ilgili olarak Duvar’a konuşan Vedat Dağ, “İki yıldır her gün hakarete uğruyoruz, bugün de fiziki saldırıya uğradık” dedi. Parti binasından çıktıkları sırada kendilerine küfür edildiğini söyleyen Dağ, “Küfür edip hakaret ettiler. Arkama dönüp baktığımda saldırıya geçtiler. Merdivenlerin başında darp edildim. Polisler araya girince yönetici arkadaşımız Tarık Yazıgan’la aracımıza binip ayrıldık” diye konuştu. 

Dağ, kendilerine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

3 GÜN GÖZALTINDA KALMIŞTI

HDP Diyarbakır İl Örgütü Basın Danışmanı Vedat Dağ, iki ay önce ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrılmıştı. Emniyete giden Dağ, burada gözaltına alınmış, evinde de arama yapılmıştı. 3 gün gözaltında tutulan Dağ hakkında İl binasının önünde oturanları tehdit ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Dağ’ın ilk duruşması 27 Ocak 2021’de görülecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.