HDP'li Zeydanoğlu: Hakkari’de bir vekili gasp etme çalışması var

HDP'li Zeydanoğlu: Hakkari’de bir vekili gasp etme çalışması var

HDP Hakkâri 3. sıra milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, bir milletvekillerinin AK Parti’ye kaptırdığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) almış olduğu oylarla Hakkâri’de 3 milletvekili çıkarmıştı. Fakat yurt dışı oyları ve iddia edilen 4 bin 800 oyun geçersiz sayılması gibi nedenlerle bir milletvekilinin AK Parti’ye geçip geçmemesi ile ilgili muamma ise sürüyor.

YSK’nın resmi olmayan sonuçlarına göre yurt dışı oylarının eklenmesiyle HDP’den bir milletvekilinin AK Parti’ye geçtiği görülüyor.

AK Parti ve HDP’nin İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiği öğrenilirken, yaşanan duruma ilişkin açılama; Hakkâri 3. Sıra milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu’ndan geldi.

Zeydanoğlu, HDP seçim bürosunda yaptığı açıklamada, ellerindeki verilere göre Hakkâri’deki seçim sonuçlarının 3 - 0 olduğunu söyledi. 

Hakkâri İl Seçim Kurulunda HDP’nin 3-0’lık durumu değiştirilmek istendiğini iddia eden Zeydanoğlu, “Burada bir milletvekilini gasp etme çalışması var. Bunun halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. İki gündür ilçe seçim kurulunda gerçekten çok ciddi bir karışıklık var. Kendi verilerimiz ile YSK verilerini karşılaştıramıyoruz. Çünkü YSK’dan doyurucu bilgi alamıyoruz. Örneğin Yüksekova’daki bir sandıkta 257 oy sonradan sisteme girişi yapılmasına rağmen Hakkâri’de birleştirilmiş seçim tutanağına yansıtılmamış. Bunun bilinmesi gerekir” dedi. 

‘SONUÇ 3-0’DIR’

Hakkâri’nin özel durumu nedeniyle iktidarın 1 milletvekilini kendi hanesine yazmaya çalıştığını ifade eden Zeydanoğlu, “Elimizdeki verilerle sonuç 3-0’dır. Bütün seçim dönemlerinde oylar sayılırken yurtdışı oyları geceden itibaren sandıklara yansıtılırdı. Bu seçimde ertesi gün saat 11’den itibaren 2 bin 800 oy Hakkâri seçim sonuçlarına etki edecek şekilde sisteme girilmiştir. Özellikle Şemdinli ve Derecik bölgesinde büyük sandık hileleriyle karşı karşıya kaldık. Seçim günü Derecik bölgesinde birçok sandığımıza müşahitler ulaşamamıştır. Hakkâri genelinde diğer seçimlere oranla yüzde 300'lük geçersiz ve iptal edilmiş oy söz konusudur. Şemdinli gelinde bin 800 geçersiz oyun bin 400 Derecik belgesini aittir” diye konuştu. 

5 TEMMUZ’DA KESİN SONUÇ AÇIKLANACAK

İl ilçe seçim kurullarına yaptıkları bütün itirazların ret edildiğini belirten Zeydanoğlu, “Bütün itirazlarımız bugün direkt reddedilmekte. Biz anlıyoruz ki il ve ilçe seçim kurulları üzerinde çok ciddi bir baskı söz konusu. Nitekim Yüksekova İl Seçim Kurulu hâkimi itirazımız değerlendirmeden 15 dakika sonra ret kararı almıştır. Şemdinli'de 13 sandıkta, Yüksekova’da 3 sandık, Çukurca’da 3 sandık ve Hakkâri merkezde 3 sandıkta ciddi ihlaller, ciddi yanlışlık tespitimiz var bu sandıklara itiraz ettik. Buna ilişkin HDP Hukuk Komisyonu ayrıntılı bir çalışma içerisindedir” dedi.

Zeydanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkımıza çağrımız şudur, kesinlikle durum 3-0’dır. Gasp edilmeye çalışılıyor. Ama halkımız şunu bilmelidir nasıl ki biz her oyu bir irade beyanı olarak görüyorsak bu her bize de partimizde emanettir. Şu bilinmelidir ki halkımızın tek bir oyu boşa çıkmaması için canımız pahasına da olsa mücadele yürütmeye devam edeceğiz. Mücadelemizi hukuk alanında itirazlarla YSK’ya kadar giderek sürdürmeye çalışacağız. Ama ne olursa olsun halkımız Hakkâri’de iradesini beyan etmiştir. Hileler bu beyanın önünü kapatamaz. Halkımızın kararı 3-0’dır. İtiraz sonuçlarına göre 5 Temmuz'da kesin sonuç açıklanacak”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.