HDP’li Turan: Enkazın altında insanlar bağıra bağıra öldüler

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan: “Enkazın altında insanlar bağıra bağıra öldüler. Artık sesleri duyulmuyor, enkazlar kokmaya başladı. Artık ayakta kalmış olan insanlara ilişkin olarak da bir barınma krizi ile karşı karşıyayız” dedi.

Maraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan kentlerden biri olan Adıyaman’da, 8'inci günde arama kurtarma çalışmalarının yerini, enkaz kaldırma aldı. Kentte binlerce kişinin halen enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. Enkazlardan peş peşe cenazelerin çıkarıldığı kentte, şu ana kadar kaç binanın yıkıldığı, enkazların altında kaç kişinin kaldığı, kaç kişinin hayatını kaybettiği ve kaç kişinin yaralandığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

“Adıyaman’ın yeniden inşa edilmesi gerekli”

Yüksekova Haber Portalı’ndan Ömer Oğuz’a koşan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, kentte olağanüstü bir yıkım olduğunu söyledi. HDP Milletvekilleri olarak depremin başından beri halkın içerisinde olduklarını söyleyen Turan, “İlk günlerdeki can kurtarma işi artık enkaz kurtarma işine dönüşmüş durumda” dedi.

Adıyaman’da oturulabilir bina görmediğini belirten Turan, “Tek katlı binalar haricindeki rezidanslar, milyonlarca liralık evlerin hiçbir tanesi, çökmemiş olsa bile oturulabilir durumda değil. Dolayısıyla Adıyaman’ın yeniden inşa edilmesi gerekli” diye konuştu.

“Enkazın altında insanlar bağıra bağıra öldüler”

Adıyaman’da henüz hiç dokunulmamış binalar olduğunu ifade eden Turan Şöyle devam etti:

“Enkazın altında insanlar bağıra bağıra öldüler. Artık sesleri duyulmuyor, enkazlar kokmaya başladı. Artık ayakta kalmış olan insanlara ilişkin olarak da bir barınma krizi ile karşı karşıyayız. Çadır bulamıyoruz. Çok acil ihtiyacımız var Çadıra. İnsanlar inanılmaz derecede mağdurlar. Buna ek olarak önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek salgın hastalıklar, hijyen eksikliği, elektriğin ve suyun olmaması gibi faktörler üst üste eklendiğinde kent gerçekten yaşanılabilir durumda değil.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.