HDP'li Temelli Hakkari'de konuştu

HDP'li Temelli Hakkari'de konuştu

HDP eski dönem eski genel başkanı Van Milletvekili Sezai Temelli 'HDP’liyiz her yerdeyiz' etkinlikleri kapsamında Hakkari'ye geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'de "HDP’liyiz her yerdeyiz" etkinlikleri kapsamında halkla buluştu.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, İl Eşbaşkanları Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut ile parti yöneticilerince karşılanan Temelli ve beraberindekiler, Hakkari ve Yüksekova yolu arasında bulunan Çiftlik mevkiinde halaylar eşliğinde karşılandı.

Karşılamanın ardından partililer, HDP flamaları ile süsledikleri onlarca araçlık konvoyla Hakkari merkeze doğru yola koyuldu.

Kent merkezinde yüzlerce kişi tarafından alkışlarla karşılanan Temelli ve beraberindekiler, ardından esnafları ziyaret etti. HDP’lilerin esnaf ziyareti esnasında sık sık, “HDP halktır, halk burada” sloganları atarak parti binası önüne kadar yürüdü.

Ardından HDP il binası önüne gelen kitleye hitap eden Temelli, “Bizim bir fikriyatımız var. Bu fikrayatla demokratik bir çözüm ve demokratik bir cumhuriyet mümkündür. Bu çok önemli bir fikriyattır. Bu fikriyat Türkiye ve Ortadoğu haklarının nasıl bir geleceğe sahip olma düşüncesidir. Bu düşünceyi yok sayarsanız, HDP'yi kapatmaya çalışırsanız, ortaya koymuş olduğunuz ülkeye ülke denmez olsa olsa bir cehennem olur" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitingindeki çözüm sürecine ilişkin konuşmasını hatırlatan Temelli, "Erdoğan, ‘Çözüm sürecini HDP yıktı’ diyor. HDP o sürecin asli yürütücüsüdür. Savaştan ve kaostan çıkmanın tek yolu tecridin kaldırılmasıdır. Denizi katlederek ve cinayetler işlemeye devam ederek çözüm getiremezsiniz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarının ardından Temelli ve beraberindeki heyet; KESK, İHD Hakkari Şubesi, Hakkari Barosu ve ÖHD Hakkari Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.