Tayip Temel: Millet İttifakı'nda, kendi adayımızı çıkarma eğilimimizi güçlendiren gelişmeler var

Tayip Temel: Millet İttifakı'nda, kendi adayımızı çıkarma eğilimimizi güçlendiren gelişmeler var

HDP'li Temel, İYİ Parti'nin kendilerine yönelik açıklamalarını eleştirdi: İYİ Parti Millet İttifakı'nın en büyük handikaplarından. Kendi adayımızı çıkarma eğilimimizi güçlendiren gelişmeler var.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Artı TV yayınına katılarak ittifak tartışmaları başta olmak üzere siyasetin gündemini değerlendirdi.

'3. ittifak' çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin bilgi veren Temel, İYİ Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımını eleştirdi. 

'MİLLET İTTİFAKINDA EN BÜYÜK HANDİKAP İYİ PARTİ'

"İYİ Parti faktörü Millet İttifakı'nın en büyük handikaplarından biridir. İYİ Parti mevcut ırkçı, milliyetçi zihniyetin kodlarını yüzde yüz taşıyan ve bunu Millet İttifakı'nda baskın hale getirmeye çalışan bir siyasi anlayış" diyen Temel "Müzakereye açık olduğunuzu söylemiştiniz. Fakat İYİ Parti'nin Millet İttifakı içindeki tutumu, ortak aday konusunda bir engel oluşturur mu?" sorusu üzerine özetle şunları söyledi: 

'HDP KAPATILSIN DİYECEKSİNİZ...'

Ciddi engel oluşturur. Buradan açık söylemek zorundayım, bizim kendi adayımızı çıkarma eğilimimizi giderek güçlendiren gelişmeler var Millet İttifakı'nda. Şöyle bir yaklaşımla karşı karşıya kalıyoruz... Yani Erdoğan karşıtlığı, AKP karşıtlığı uygulamalarından, pratik politikalarından dolayıdır. Türkiye halklarına yaşattığı acılardan kaynaklıdır. Yoksa biz bir siyasi tercih olarak sadece Erdoğan karşıtlığına kilitlenmiş bir siyasi anlayış değiliz. Ama bunu istismar eden, bu karşıtlığı kendisine yontan ve 'nasıl olsa bu karşıtlık orta yerde dururken diğer tarafın işine yarayacak hamlelerden imtina eden HDP ve HDP eksenindeki ittifak' anlayışı sığ bir değerlendirmedir. 'HDP kapatılsın' diyeceksiniz, HDP'yi kriminalize eden devlet aklına hizmet edecek açıklamalarda bulunacaksınız, 6 parti bir araya gelip parlamenter sistemi tartışacaksınız, HDP'ye davetiye bile göndermeyeceksiniz ki HDP yan yana durma gibi bir ısrar içinde de değil... ekonomik krize karşı çağrı yapılıyor. HDP'yi Meclis'te çoğunluğu bulunan 3. siyasi parti olarak yok sayacaksınız. Şimdi nereden tutacağız bu yaklaşımı. Biz de bugün aslında her yönüyle bu iki ittifaka yönelik tutumumuzu hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tartışmaya, değerlendirmeye devam ediyoruz." 

Tayip Temel, sosyal medya hesabından programın videosunu da "HDP’nin AKP MHP karşıtlığını kendine göre ele alan bir Millet İttifakı ciddi yanılgılar ile karşı karşıya kalır. HDP’ye doğru yaklaşmayanlara karşı bizim de hamlelerimiz olur…" notuyla paylaştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.