Taşdemir: Gare’ye gitmedim, itibar suikasti yapılıyor

Taşdemir: Gare’ye gitmedim, itibar suikasti yapılıyor

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'den açıklama: “Ben Gare’ye gitmedim. İddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul eden savcılar, benim bu konuşmamı da ihbar kabul edip Soylu hakkında soruşturma başlatacak mı?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayın programında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in Gare bölgesine gittiğini iddia etti. 

Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma başlatırken, HDP başta olmak üzere Taşdemir söz konusu iddiaları reddetti.

Hakkında ortaya atılan iddialara karşı HDP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Dilan Dirayet Taşdemir, “Ben Gare’ye gitmedim. İddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul eden savcılar, benim bu konuşmamı da ihbar kabul edip Soylu hakkında soruşturma başlatacak mı?” dedi.

“BİR DEDİKODUYA DAYANARAK İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR”

HDP’nin altı yıldır AK Parti iktidarının ağır saldırısı altında olduğunu ifade eden Taşdemir,
“Şimdi de kara propaganda yürütüyor. İktidarın alametifarika iftara ve yalanlardır. 16 Şubat’ta Meclis’te Gare operasyonu için hesap vermesi gereken İçişleri Bakanı hamaset yapıp partimizi hedefe attı. Yine Meclis’te yaptığı bir konuşmada bir vekilin Gare’ye gittiğini söyledi ve bir algı operasyonuna girişti.
Sonra yandaş kanala çıkıp partimize hakaret etti, iftiralar attı. Açıklama sonrası da benim ismimi verdi ama ortaya bir kanıt sunulmadı. Bir dedikoduya dayanarak itibar suikastı yaptı. Söyledikleri külliyen yalandır. Madem elinde bilgi belge var neden savcılığa verilmedi, Gare operasyonu beklendi. Bu soruların cevabını vermesi gerekiyor” dedi.

“ORDUNUN BİLE ZOR GİRDİĞİ GARE’YE NE ZAMAN GİTMİŞİM, EĞİTİM ALMIŞIM!

İftiraların nedeninin ‘koltuk kurtarma operasyonu’ olduğunu kaydeden Taşdemir şöyle konuştu: “Bunun için hemen her gün kuyruklu yalan haberler ve iftiralara partimiz ve seçilmişlerimiz uğruyor. Yine dedikodu dolu bu açıklamaları izlerken gazetecilik adına, ülkem adına utandım. O yalanları ortaya atan Soylu bunları kanıtlamak zorundadır. Aksi halde yalancıdır, müfteridir. Bu siyasetin adı ‘çamur at izi kalsın’ siyasetidir. Cemaat yöntemlerini iyi belleyen Soylu, bu yöntemleri kullanarak itibar suikasti yapıyor. Gare’ye hangi gün gitmişim açıklasın. Ordunun bile girmeye zorlandığı Gare’ye ne zaman gitmişim, ne zaman eğitim almışım. İstanbul-Gare arası uçak bileti var da ben mi bilmiyorum. Yalan ve iftira atmak bir bakanın işi olmamalı. Kamera görüntüleri var diyorlar, nerede o görüntüler. Biz bu kirli siyasetin neden yapıldığını biliyoruz.”

“BEN GARE’YE GİTMEDİM İDDİALAR YALANDIR İFTİRADIR”

“Halkı derdi yoksulluktur, açlıktır” diyen Taşdemir, şöyle devam etti: “Ortada bu kadar sorun varken hedeflenen ben değilim, demokratik siyasettir. Ben 3 dönemdir Ağrı Milletvekilliği yaptım; ne yaptığım ortadadır. Soylu’nun bu iftiralarını kadın hareketine yapılmış sayıyorum. Ben Gare’ye gitmedim. İddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul eden savcılar, benim bu konuşmamı da ihbar kabul edip Soylu hakkında soruşturma başlatacak mı? Ben tazminat davası açacağım ve kazandığım miktarı Ağrılı çocuklar içim kullanacağım. Söylenenlerin hepsi yalan ve iftiradır” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.