HDP'li Sait Dede: Hakkari Halkı Leyla Güven'i soruyor!

HDP'li Sait Dede: Hakkari Halkı Leyla Güven'i soruyor!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen bütçeyi, halktan ve emekten yana olmadığını niteleyerek eleştirdi.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri vasıtasıyla 2 kez söz hakkı alan HDP Hakkâri Milletvekili Dr. Sait Dede, Hakkari Halkının kendilerine 2 soru yönettiklerini belirtti.

Dede, kendilerine sorulan sorulardan birincisinin Leyla Güven’in neden hala cezaevinde olduğu, ikincisinin ise Güven’in açlık grevinde olmasına Meclisin neden sessiz kaldığını söyledi.

Leyla Güven’in 41 günden fazladır açlık grevinde olduğunu hatırlatan Dede, açlık grevinin meclisin bir üyesinin hayatını kaybetmesine neden olabileceğini belirtti.

AK Parti hükümetini de eleştiren Dede, “AK Partililerin demokrasi anlayışını ve özgürlük sınırlarını belirleyen saraydır. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik, siyasal, sosyal ve hukuki çıkmazların temelinde Türkiye’nin en önemli meselesi olan Kürt Sorunu yatmaktadır. Kürt Sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi derhal başlatılması gerekir. Bu bütçe halktan, emekten, kadından, çiftçiden yana olmayıp sermaye, ranttan, hukuksuzluktan yanadır. Dolayısıyla bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.