HDP'li kadınlar Anneler Günü'nü kutladı

HDP'li kadınlar Anneler Günü'nü kutladı

Doğubayazıt ilçesinde HDP'li kadınlar Anneler Günü kutlamasında bir araya geldi.

AĞRI - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde HDP'li kadınlar, Anneler Günü vesilesi ile Ehmedê Xanî Mahallesi'ndeki Doğubayazıt Belediyesi Çamaşır Evi'nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Doğubayazıt Belediye Eşbaşkan Vekili Halime Keskin, Eşbaşkan Yardımcısı Berrin Öztürk, HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Hamiyet Salman, DBP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Hamide Turan, Meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte çalınan müzikler eşliğinde kadınlar uzun süre halaylar çekti. 

Kutlamada konuşan Doğubayazıt Belediyesi Eşbaşkan Vekili Halime Keskin, annelerin verdiği onurlu mücadele ile bugünlere geldiklerini belirterek, "Tarih boyunca yaşamın tüm yükünü kadınlar, yani annelerimiz çekmiştir. Aslında her gün bizim için anneler günü olmalıdır. Çünkü her tülü cefayı çeken annelerimizi bir güne sığdırmak haksızlık olur. Annelerimiz, ölümlerin olmadığı, bütün renklerin, dillerin, dinlerin, kimliklerin ve kültürlerin bir arada yaşandığı bir dünya da yaşamayı hak ediyor" şeklinde konuştu. 

i-1-928.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.