HDP’li Beştaş’tan Bursaspor-Amedspor açıklaması: En ağır yaptırımları uygulamalı!

HDP’li Beştaş’tan Bursaspor-Amedspor açıklaması: En ağır yaptırımları uygulamalı!

Amedspor'a yönelik fiziki ve ırkçı saldırılara yönelik HDP'li Meral Danış Beştaş açıklama yaptı. Beştaş, "Yargı ve kolluk, AmedSpor’a yönelik bu nefret suçunu görmezden gelerek failleri koruyamaz!" ifadelerini kullandı.

Bursaspor ile maçı öncesi, Amedspor oyuncularına saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca bir grup saldırgan taraftar, tribünlerden beyaz Toros ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Beştaş, "Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. Maddesine göre ayrımcılık yasağına aykırı hareket eden, Bursaspor futbolcuları, teknik heyeti, maçı devam ettiren hakem heyeti hakkında derhal futbol müsabakalarından ‘tamamen men’ cezası başta olmak üzere en ağır yaptırımları uygulamalı!" ifadelerini kullandı.

Profesyonel bir şekilde organize edildiğinin aleni olduğunu ve linçe ve nefret suçu işleyen kişilerin passolig üzerinden tespit edilerek haklarında soruşturma başlatılması için savcılara seslenen Beştaş, "Yargı ve kolluk, AmedSpor’a yönelik bu nefret suçunu görmezden gelerek failleri koruyamaz! İstifa diyen taraftarı gözaltına alıp, sahada insanlık suçu işleyenleri görmezden gelmek te suçtur" dedi.

Paylaşımlarına Türkiye Futbol Federasyonunu etiketleyen Beştaş, "Şimdi derhal yetkisini kullanarak men cezasını vermeli! Aksi halde bu ülke halklarına ayrımcılık suçunu kendisi işlemiş olacak! Biz bu işin peşini bırakmayacağız bu da böyle bilinsin!" dedi.

Beştaş'ın paylaşımları şöyle:

"Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. Maddesine göre ayrımcılık yasağına aykırı hareket eden,Bursaspor futbolcuları,teknik heyeti,maçı devam ettiren hakem heyeti hakkında derhal futbol müsabakalarından ‘tamemen men’cezası başta olmak üzere en ağır yaptırımları uygulamalı!

Yine malum kişilerce profesyonel bir şekilde organize edildiği aleni olan linç ve nefret suçu işleyen kişilerin, kimliklerinin aldıkları passolig üzerinden tespiti ile haklarında soruşturma başlatılması için savcılara sesleniyorum! Bu anayasal bir suç aynı zamanda!

Maçlarda ‘İSTİFA’ diyen taraftarların nasıl hemen gözaltına alındığını gördük! Yargı ve kolluk, AmedSpor’a yönelik bu nefret suçunu görmezden gelerek failleri koruyamaz! İstifa diyen taraftarı gözaltına alıp, sahada insanlık suçu işleyenleri görmezden gelmek te suçtur.

Amedspor’a taraftarlarına yönelik bu ağır suçun ne kadar ağır neticeleri olduğunu hem TFF görmeli hem de yargı gereğini yapmalıdır! Aksi taktirde işlenen bu ağır cürmün ortağı olacakları aşikardır!

TFF maçı tatil etmeyerek faillerin elini güçlendirmiştir! Şimdi derhal yetkisini kullanarak men cezasını vermeli! Aksi halde bu ülke halklarına ayrımcılık suçunu kendisi işlemiş olacak! Biz bu işin peşini bırakmayacağız bu da böyle bilinsin!"

NE OLMUŞTU?

Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı sahada da sürdü. Sahaya çıkan Amedspor futbolcularına yönelik fiziki saldırı gerçekleşti, trübünden ırkçı sloganlar atıldı. Amedsporlu futbolcular, sahaya çevik kuvvet yardımıyla çıktı, maç sırasında da sahaya yabancı madde yağdı. Ayrıca bir grup taraftar beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı. Saldırı soyunma odasında da devam etti. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.