HDP’li Beştaş’tan Akşener’e: Kürtlere söz söyletmemek iradesine ve taleplerine saygı duymaktan geçer

HDP’li Beştaş’tan Akşener’e: Kürtlere söz söyletmemek iradesine ve taleplerine saygı duymaktan geçer

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Kürtlere yanlış bir kelime söyletmeyeceğiz” sözlerine karşılık; “Kürtlere laf söyletmemenin yolu, Kürtlerin taleplerine ve iradesine saygı duymaktan geçer” dedi.

Akşener, Ankara’da esnaf ziyareti sırasında, “Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz, onlar canları pahasına bu devletin yanında durdular” dedi.

Akşener'in bu söylemine HDP’li Beştaş’tan yanıt geldi.

+Gerçek'ten Seda Taşkın’a konuşan Beştaş, Akşener'in açıklamalarının seçime yönelik yatırım olduğunu söyledi.

Kürt halkının bu söylemlere karnının tok olduğunu söyleyen Beştaş, “Kürtler bu zamana kadar sadece seçmen olarak görüldü. Talepleri, hakları, anayasal pozisyonları, dilleri söz konusu olduğunda ise herkes tek sıraya diziliyor. Bu açıklamayı tamamen seçimlere ve Kürtleri ayrıştırmaya dönük bir beyan olarak okuyorum” dedi. 

"Kürtlere laf söyletmemek, onların iradesine saygı duymaktan geçer”

Beştaş, “Kürtlere laf söyletmemenin, Kürtlere kimseyi düşman ettirmemenin yolu, Kürtlerin taleplerinin kabulünden ve Kürtlerin iradesine saygı duymaktan geçer; Kürtlerin ne istediğini, neyin mücadelesini verdiklerini, neden bu kadar bedel ödediklerini bilmekten geçer” diye konuştu. 

"Önemli olan Kürtlere laf söyletmemek değil, Kürtlerin kimliğini, dilini, kültürünü tanımak" olduğunu söyleyen Bektaş, taleplerin anayasal güvenceye alınmasının önemine de dikkat çekti:

“Yapılması gereken, eşit ve özgür yurttaşlık taleplerinin kabul edilmesi, bunun için gerekli yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılması ve Kürtlerin oy verdiği temsilcilere karşı kullanılan sözlerin düzeltilmesidir. Kürtler bu ayrıştırmaya izin vermez, bunlara da karnı toktur”  

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.