HDP’li 7 isim hakkında tahliye kararı

HDP’li 7 isim hakkında tahliye kararı

Mersin’de parti faaliyetleri nedeniyle 6 aydır tutuklu bulunan 7 HDP’li isim, ilk duruşma tahliye edildi.

Mersin'de 23 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu 7’si tutuklu 11 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan HDP Yenişehir eski İlçe Başkanı Emrah Deniz, Gençlik Meclisi üyeleri Mazlum Gök, Mehmet Halis Saykan, Özkan Yalçın ile Mehmet Can İlingi, Demhat Gökalp ve yüzde 85 engelli Azat Taş, duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan İbrahim Kaylan, Hüseyin Turhan, Devrim Aydın ve Süreyya Ceylan da duruşmaya katıldı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, parti faaliyetleri ve çalışmalarının suçlama konusu yapıldığı iddianamenin özetinin okunmasının ardından kimlik tespiti yapıldı. Savunma yapan tutsaklar, parti faaliyetlerinin illegalize edilerek, kendilerine suç isnat edildiğini belirtti. Tutsaklar, tahliye ve beraatlarını istedi. 

TAHLİYE KARARI

Avukatlar da müvekkillerinin "örgüt üyesi" olmadığını ve parti çalışmalarıyla suçlandıklarına işaret etti. Avukatlar, müvekkillerinin tüm çalışmaların kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştiğini vurguladı. Savcı, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devam edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutsakların adli kontrol şartlarıyla tahliye edilmesini karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.