HDP'den Yüksekova'da sınır ötesi operasyona tepki açıklaması

HDP'den Yüksekova'da sınır ötesi operasyona tepki açıklaması

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Halkımızın duruşu geleceğimizi belirleyecek" dedi.

Yüksekova'da sınırötesi operasyonlar HDP tarafından protesto edildi. Eyleme, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Eylemden önce ilçe genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Üç noktada toplanan yurttaşların bir araya gelmesini engelleyen polis, açıklama yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

hkr-07-05-22-yuksekova-yuruyus4.jpeg

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, savaşın halkların geleceği için yürütülmediğini belirterek, “Her gün ‘beka sorunumuz’ var diyorlar. Biz çok iyi biliyoruz ki, bu savaş Saray’ın beka savaşıdır. Bu savaş, AKP-MHP’nin devam ettirme savaşıdır, bu savaş, krizi daha çok derinleştirme, Kürt sorununun çözümsüzlüğünü dayatan bir savaştır” dedi.

Yıllardır farklı iktidarların ülkeyi yönettiğini ancak hiçbirinin savaş politikalarından sonuç elde edemediğini savunan Aydeniz, “Bu iktidarın da bu savaş politikalarından bir yere varmayacağını çok iyi biliyoruz. Muhalefetin de bu savaşa karşı sesini yükseltmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

hkr-07-05-2022-gever-protesto6.jpg

Aydeniz şöyle devam etti: “Barzani’nin ailesinin ve KDP’nin Türkiye ile girdiği bu ilişki tam da Kürtlerin kazanımlarını peşkeş çekme girişimidir. Bu tutumu kınıyoruz. Türkiye ile girilen bu ilişkiden derhal vazgeçin”

Ardından konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise "Yıllardır tüm saldırılarından bir sonuç almadılar. Kürtlerin birlik olması gerekiyor. Bunlara karşı Kürtlerin bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesi gerekiyor. Kürtlerin, Türkiye’nin hizmetçiliğini yapan KDP’ye karşı tepki göstermesi ve tavır alması gerekiyor” diye konuştu. 

Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi. Ardından kitle ilçe binasına kadar yürüyerek açıklamayı sonlandırdı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum