HDP'den Yüksekova'da halk toplantısı: Eksiklik bizde, halkta değil

HDP'den Yüksekova'da halk toplantısı: Eksiklik bizde, halkta değil

HDP Yüksekova İlçe Başkanlığı tarafından halk toplantısı düzenlendi.

Yüksekova HDP İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen halk toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan HDP İlçe eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül halk toplantısına katılan tüm yurttaşlara, kanaat önderlerine ve barış annelerine teşekkür etti. Toplantıya katılan HDP PM üyesi Abdullah İdiğ de 15 gün önce HDP’nin yayınladığı deklarasyonunu okudu.

‘Eksiklik bizde, halkta değil’

Ardından bir konuşma yapan HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Akdoğan 2 aylık faaliyet raporlarını açıklayarak, “Buraya gelen tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelerek bazı insanların kafalarındaki karakolları yıktınız. Bildiğiniz gibi bir süredir vatandaşlar HDP’ye biraz mesafeli yaklaşıyor. Bunun sebebi de bazı eksiklerimizdir. Burada eksiklik halkımızın değildir. Halkımız her zaman partisine sahip çıkmıştır. Bunu çok iyi biliyoruz. Halkımız gelip gitmese de halkımızın gönlündeki sevgiyi biliyoruz. Kalbinizdeki bu sevgiye, aşka hayranız. İnanıyoruz ki halkımızın gönlündeki istekler kısa bir zamanda gerçekleşecektir. Kimileri HDP’yi siyaset dışı bırakmayı istiyor. Ama gördüğünüz gibi tüm çabaları boşuna gidiyor” dedi.

hd3-007.jpg

‘Demokratik siyasetin önünü kapatmayın’

Demokratik siyasetin meşru olduğunu belirterek, “Kimse demokratik siyasetin önünü kapatamaz. Deklarasyonunda da dinlediğiniz gibi buyurun hodri meydan. Daha önce de kayyum atadınız. Evet kuvvetiniz vardı, devlet arkanızdaydı ama yine de en büyük tokadı yediniz. Halkımızın tekrar belediyelerini geri aldı. Tekrar alır. Diyoruz ki demokratik siyasetin önünü kapatmayın. Kimse demokratik siyasetten korkmamalı. Halktan korkmamalıyız. İstediğiniz kadar tekrarlayın bu halk yolunu biliyor. Halkımız artık bilinçlidir. İstediğiniz kadar gözaltına alın, bu çözüm değildir. Çözüm meşru siyasettir. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Gelin demokratik siyasetin önünü açalım, halktan korkmayalım” dedi.

‘Bu şekilde bizi engelleyemezsiniz’

HDP olarak hedeflerinin Türkiye partisi, halkların partisi olmak olduğunu belirten Akdoğan, “Biz siyaseti sadece Kürtler için yapmıyoruz. Biz siyaseti kendisini HDP şemsiyesi altında gören herkes için yapıyoruz. Türk, Çerkez, Ermeni, Kürt kim olursa olsun. Yeter ki demokrasiyi ve haklarını savunsun. Hedefimiz iktidar olmaktır. Kendimize bu konuda inanıyoruz. Bazı Eş Başkanlarımız şuan gözaltında ve tutuklu. Ama yine de siyaset devam ediyor. Bu şekilde bizi engelleyemezsiniz. Burada sözü halka bırakmak istiyoruz. İstek, eleştiri ve şikayetleriniz ne varsa açıkça söyleyebilirsiniz. Uzun süredir böyle bir toplantı yapmamıştır. Yeni yönetim olarak birlik beraberliğimizi sağlamak için elimizden geleni yapacağız” diyerek 2 aylık faaliyetlerini açıkladı.

Konuşmaların ardından vatandaşlar istek ve eleştirilerini dile getirdi.

hd1-004.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum