HDP’den Yüksekova’da halk şöleni

HDP’den Yüksekova’da halk şöleni

HDP Yüksekova İlçe Örgütü’nün organize ettiği halk şölenine Yüksekovalılar büyük ilgi gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova İlçe Örgütü ilçe binasında halk şöleni düzenledi. Şölene Yüksekovalılar büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen şölene HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova HDP’li yöneticiler ve yerlerine kayyum atanan Belediye Meclis üyeleri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Programda katılımcılara bir teşekkür konuşması yapan HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül, “Son yıllarda çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Halkımızın bir araya gelmesi ve biraz moral bulması için böylesi bir şölen tertiplemek istedik. Sizlerin bu yoğun ilgisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

solen2-001.jpg

‘MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Ortadoğu’daki Kürt kazanımlarına değinen HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de, “Ortadoğuda ulus devletler kendilerini yaşatmak için bu halka her türlü zulmü reva görüyorlar. Özellikle Kürtlere karşı her türlü şekli ile bir soykırım yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra birileri ülkemizde emperyal hayaller kurmaktadır. Bizleri susturarak kendilerini yaşatmak istiyorlar. Bu halkın evlatları aldıkları mirasa sahip çıkarak demokratik bir ulusu inşa edene kadar bu hakikat arayışını sürdürecektir” diye belirtti.  

‘KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR HALK YOK OLMUŞTUR’

Ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise, Kürt kültürünün önemine ilişkin şunları ifade etti: “En büyük kırılma sosyal ve kültürel kırılmadır. Kültürü olmayan bir halk, her şeyini kayıp etmiştir. Bu nedenle dengbêjlik kültürüne sahip çıkıp her dört parçada bu kültürü yaymamız ve yaşatmamız gerekiyor. Bir stranın etki gücünün bir tanktan daha fazla olduğunu biliyoruz. Bu yüzden her zaman her alanda stranlarımızı söylemeye devam edeceğiz. Gever’de olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Kültür Merkezi’ne bağlı Mencel tiyatro ekibi “Zaregotin Zêrgotine” adlı oyunu sahneledi. Ardından sanatçılar Koma Pel, Adil Şerzat, Arhat ve Şehriban ezgilerini seslendirdi.

Şölen çekilen halaylarla son buldu.

solen3-001.jpg

solen4.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.