HDP'den video: Bir fil ne kadar kadayıf yiyebilir?

HDP'den video: Bir fil ne kadar kadayıf yiyebilir?

HDP, Diyarbakır belediyesindeki kayyım döneminde yapılan 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf gideriyle ilgili video yayınladı. Videoda, "Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir?" diye soruldu.

#SuçBudur başlığı altında sosyal medyada kampanya başlatan HDP, kayyım döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki harcama kalemlerinden biri olan ‘kadayıf’ konusunda video yayınladı. Videoda, kayyım dönemindeki 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf gideri ile ilgili olarak, “Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir?” sorusu soruldu.

31 Mart’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı’dan önceki 2 yıl boyunca Vali Cumali Atilla kayyım olarak görev yapmıştı. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Kayyım döneminde 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler. Yüzlerce kahve fincan takımları göndermişler. Fincanlar 92 bin TL tutuyor. 92 bin TL fincan masrafıyla 460 ailenin bir aylık masrafını karşılayabiliyorsunuz. Yoksul esaslı belediyecilik birinci gündem maddemiz olacak.”

HDP hazırladığı videoda, “Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir? Kadayıfın 300 kilosunu İçişleri Bakanlığı, 500 kilosunu Saray yemişse, geriye kalan 800 kilo kadayıfı kayyım nasıl tüketti? Bahçeli matematiği bile problemi çözemedi. Problemi çözene ödül var” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.