HDP'den Soylu ve A Haber'e suç duyurusu

HDP'den Soylu ve A Haber'e suç duyurusu

HDP, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile katıldığı bir programda Selahattin Demirtaş'a hakaretlerde bulunduğu A Haber kanalı hakkında suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - HDP Basın Bürosu, daha önce de "Bölgeyi başınıza yıkarız" sözleriyle Kürt halkını tehdit eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, AKP'ye yakın A Haber kanalında katıldığı bir programda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik sarf ettiği hakaret içeren sözlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin, HDP'ye yönelik siyasi linç kampanyası başlattığı vurgulanarak, bu kampanyanın her türlü siyasi etik değerleri ayaklar altına alacak şekilde devam ettiği belirtildi. 

Soylu ve A Haber hakkında hukuki işlem başlatılacağı belirtine açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Son olarak, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman S. A Haber Kanalı'nda telefonla katıldığı bir programda, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş için burada ifade edemeyeceğimiz, ağza alınmayacak çok ağır hakaretlerde bulunmuştur. Tecavüz ordusu IŞİD için tek kelime etme cesaretini gösteremeyip, HDP'ye saldırarak hakaretler yağdırmayı marifet sayan bu şahsı, kendi tükenmişliği ve seviyesizliğiyle baş başa bırakıyoruz. Öfke ve nefret kusan bu zevata söylediği tüm sözleri aynen iade ediyoruz. Eş Genel Başkanımıza hakaret edilmesine aracılık eden A Haber Kanalı'nı da kınıyoruz. Hem hakaret eden Süleyman S. hem de ilgili televizyon kanalı hakkında hukuki işlem başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.