HDP'den Sol Parti'ye ziyaret: Amaç seçim ittifakı değil, demokrasi ittifakı

HDP'den Sol Parti'ye ziyaret: Amaç seçim ittifakı değil, demokrasi ittifakı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Türkiye çok derin adaletsizlikler yaşıyor. Her alanda giderek daha da kritikleşen sorunlarla iç içeyiz. İktidar varlığını sürdürmek için kutuplaştırma, gerilim ve savaş politikalarına bel bağlamış durumda" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve Milletvekili Semra Güzel, partilerinin "Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında bugün Sol Parti'yi ziyaret etti.

HDP, heyetini Sol Parti Genel Merkezi'nde Başkanlar Kurulu'ndan Önder İşleyenİlknur Başer ve Sol Parti MYK üyeleri Mehmet Soğancı ve Ozan Sürer karşıladı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Sancar, şöyle konuştu:

"Kendilerine programımızı anlattık. Gündemde en geniş demokrasi ittifakını nasıl oluşturabileceğimiz sorusu vardı. Her zaman söylediğimiz gibi amaç seçim ittifakı değil, demokrasi ittifakıdır. Demokrasi ittifakı da bütün önemli alanlarda, adaletsizliğin yoğun yaşandığı her alanda birlikte mücadelenin yöntemlerini ve mekanizmalarını oluşturmaktır.

"Savaş politikalarına karşı ortak barış mücadelesi"

"Türkiye çok derin adaletsizlikler yaşıyor. Her alanda giderek daha da kritikleşen sorunlarla iç içeyiz. Ama bu sorunların birkaç temel kaynağı olduğunu da biliyoruz. İktidar varlığını sürdürmek için kutuplaştırma, gerilim ve savaş politikalarına bel bağlamış durumda.

"Bizlerin, özellikle demokrasiden ve adaletten yana olan güçlerin, bu alanlarda açık tavır belirlemesi son derece önemli. Savaş politikalarına karşı ortak barış mücadelesini oluşturabilmemiz gerekiyor.

"İktidar bu savaş politikalarının en temel kaynağı olarak da yalan yöntemine sürekli başvuruyor. Biz de yalana karşı hep birlikte hakikati savunmak zorundayız. Hakikat arayışını sürekli kılmak zorundayız.

"Özellikle savaş politikalarının Türkiye'de her alana yansımaları oluyor. Yoksulluğun bu kadar derinleştiği, işsizliğin tarihin rekor seviyesine ulaştığı bir dönemde savaş politikası ile yoksulluk, yandaşa kaynak aktarma ile işsizlik arasında doğrudan bağlantı olduğunu görüyoruz. Demokrasi mücadelesi barış mücadelesinden, adalet mücadelesi hakikat mücadelesinden ayrı düşünülemez."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.