HDP'den 'Rojbin Çetin' Açıklaması

HDP'den 'Rojbin Çetin' Açıklaması

HDP Yüksekova İlçe kadın meclisi DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Edremit Belediye Başkanı Rojbin Çetin ile ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında 26 Haziran’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 43 kişiden biri olan eski Edremit Belediye Başkanı Rojbin Çetin’in gözaltı sürecine ilişkin HDP kadın meclisi basın açıklaması düzenledi.

HDP Yüksekova İlçe binasında yapılan ve HDP yöneticileri ile kadın meclisinin destek verdiği açıklama HDP Yüksekova HDP ilçe Yöneticisi Sevcan Saygı tarafından yapıldı.

Rojbin Çetin’in gözaltı sürecinde yaşananlara tepki gösteren  Saygı,“26 Haziran’da Rojbin Çetin’in evine baskın yapılmış ve arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Kolluk kuvvetlerinin fizikî ve sözlü işkencesine maruz kalmış, baskın ve arama için eve getirilen eğitimli köpeklerin saldırısına uğratılmış, darp edilmiş, şahsına ve ailesine küfür ve hakaretler edilerek fizikî işkenceyle sınırlı kalınmadan psikolojik baskıya da uğramıştır” iddiasında bulundu.

Yaşananların kabul edilemez olduğunu belirten Saygı, “Bu vesileyle bir kez daha Rojbin Çetin’in yanında olduğumuzu belirtiyor, bu uygulamalara karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtiyoruz. İşkenceyi bir idarî rutine dönüştüren memurlar hakkında idarî ve hukukî sürecin başlatılması çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

d1-079.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.