HDP'den Lice'deki kazaya tepki

HDP'den Lice'deki kazaya tepki

HDP, Lice'de polis aracı ve sivil otomobilin çarpışması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde polis otomobiliyle sivil aracın çarpışması sonucu 5 sivilin hayatını kaybettiği olayın ardından, HDP Merkez Yürütme Kurulu açıklama yaptı.

Uzman heyetlerin olayla ilgili çalışma yapması için çağrıda bulunan HDP ‘Lice’de kaza değil cinayet’ dedi.

Lice’de zırhlı aracın bir otomobile çarpmasıyla otomobildeki 5 sivil yaşamını yitirmiş, 5 polis ise yaralanmıştı. Yine Lice’de trafiğe kapalı alanda yaşlı bir kadın polis panzeri altında kalarak yaşamını yitirmişti. Bu olaydan kısa bir süre önce ise Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis panzeri bir eve çarparak duvarını yıkmış, yataklarında uyuyan 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

Panzerler ve zırhlı araçların sık sık ölüme neden olduğu belirtilen açıklamada “Bu infazlar konusunda hukuk alanındaki çabalarımızı sürdüreceğimizi vurguluyoruz. İnsan hakları örgütlerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve konunun uzmanı bağımsız kişilerden oluşan bir heyetin bu durumu incelemek ve bir rapor hazırlamak üzere bölgeye gitmesini öneriyoruz” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.