HDP'den kapatma davası turu: 10 ülke ziyaret edilecek

HDP'den kapatma davası turu: 10 ülke ziyaret edilecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili olarak “Brüksel, Washington, Paris, Berlin, toplamda 10 ülke ziyaret edeceğiz” dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'la birlikte Washington ziyaretinde yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, “Brüksel, Washington, Paris, Berlin, toplamda 10 ülke ziyaret edeceğiz” dedi. 

Odatv'ye konuşan Özsoy, ABD başkanı Joe Biden’in başkan seçilmesinin hemen ardından planlanan ziyaret pandemiden dolayı sürüncemede kaldığını söyledi ve Ortadoğu ve Amerika için temel eleştiri ve önerilerde bulunduklarını ifade etti.

Kapatma davası

Görüşmeler için “Bu heyetin rutin görüşmelerinden biriydi ama ana konu HDP’nin kapatılması üzerineydi” diye konuşan Özsoy. HDP’nin kapatılmasına ilişkin ise “Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin kapatılmasının Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyeceği görüşündeyiz ve bu görüşmelere, çalışmalara Türkiye’nin yararı için devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki ziyaretler

Özsoy önümüzdeki 3 - 4 ay içerisinde Brüksel, Washington, Paris, Berlin’in de olduğu toplamda on ülkeye ziyaretler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.