HDP'den Hakkari ve Yüksekova Newrozuna katılım çağrısı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Akdoğan Hakkari ve Yüksekova'da düzenlenecek olan Newroz etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

Hakkari merkez ve Yüksekova'daki Newroz etkinlikleri ile ilgili açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Newroz için hem Hakkari merkez hem de Yüksekova için gerekli yasal izinler alındı. 21 Mart günü hem Hakkari merkezde hem de Yüksekova'da HDP olarak Newroz kulamalarını yapacağız. Hakkari Merkez'de Tekser Aşağısı Otogar alanında Yüksekova'da da yeni şehir stadyumunda kutlayacağız. Bu yılki newrozun bizler için anlamı çok daha fazla. Geçen yıl pandemiden dolayı kutlayamadık. Newroz evet baharın gelişidir ama bizim için sadece baharın gelişi değildir. Özgürlük ve direniş bayramıdır. Kürt halkı üzerinde yıllardır devam eden bu baskıya karşı Newrozlarda Kürt halkı büyük bir direniş gösterdi" diyerek halkı kutlamalara katılmaya davet etti.

Akdoğan: Tüm halkımızı bekliyoruz

HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Akdoğan da, 2021 Newrozu kutlamaları için gerekli izinlerin alındığını belirterek, "Newrozu yeni şehir stadında kutlayacağız. Tüm halkımızı Dehaklara karşı Kawa olmaya çağırıyoruz. Newroz bahardır, Newroz direniştir. Tüm halkımızı bekliyoruz, tüm halkımızın newrozunu şimdiden kutluyoruz" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.