HDP'den Gazeteciler günü mesajı

HDP'den Gazeteciler günü mesajı

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesajı yayımladı.

HDP Hakkari İl Yönetiminin 10 Ocak mesajında şu ifadelere yer verildi; ''Toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren ve kamu yararına çalışan gazetecilerimiz, demokrasinin gelişmesi ve toplumsal bilincin oluşturulmasında çok değerli katkılar sunmaktadır. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik devletlerin önemli güçlerinden biridir. Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlanması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da önemlidir.

Hakkari ’nin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, şehrimizin de kalkınmasına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz.

İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile kamuoyunun sesi olma görevini yürütmesi gereken  gazetecilerimiz maalesef çeşitli zorluklar çekmektedirler.

Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Gücünü kamuoyu ve kamu vicdanından alan bu kutsal görevi yerine getirirlerken her türlü fiziki zorlukla karşılaşmalarına rağmen yaz-kış demeden görevlerini  ifa etmektedirler.

Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan gazeteciler, yoğun mesai harcamayı gerektiren, zorluk derecesi yüksek ve saygın mesleklerden birini ifa etmektedir. İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan olayların, kamuoyuna doğru, tarafsız ve şeffaf bir şekilde aktarmaları gereken  medyanın varoluşu, demokratik toplumun vazgeçilmez bir unsurudur.

Bizler, hakikatin izinden ısrarla yürümeye devam eden tüm basın emekçilerini selamlıyoruz. Çalışan, çalıştırılmayan, esir tutulan, sürgün edilen tüm gazetecilerin 10 Ocak’ı bayram gibi kutlayacağı günler yakın. Bu günlere bir an önce kavuşmak için mücadeleyi sürdürmenin sözünü veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle  Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyoruz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.