HDP'den Ezidi Soykırımı'nı tanıma çağrısı

HDP'den Ezidi Soykırımı'nı tanıma çağrısı

IŞİD'in gerçekleştirdiği Ezidi Soykırımı'nın 9. yıldönümünde HDP'den 'sorumluluk alma' çağrısı yapıldı; "Toplumu bu soykırımın tanınması ve bir daha yaşanmaması için sorumluluk almaya çağıyoruz."

Halkların Demokratik Partisi (HDP), IŞİD'in 2014'te Irak'ın Şengal bölgesinde gerçekleştirdiği Ezidi Soykırımı'nın dokuzuncu yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, soykırımın tanınması çağrısında bulundu. Açıklamada, "Tüm toplumu bu soykırımın tanınması ve bir daha yaşanmaması için sorumluluk almaya çağırıyoruz" denildi.

'MİNNETLE ANIYORUZ'

HDP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"9 yıl önce katliamcı IŞİD tarafından dünyanın gözleri önünde Êzidî halkı soykırıma uğratıldı, kadınlar ve çocuklar köle pazarlarında satıldı. Katliamda yaşamını yitirenleri, halkını savunmak için toprağa düşenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm toplumu bu soykırımın tanınması ve bir daha yaşanmaması için sorumluluk almaya çağırıyoruz." 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.