HDP’den 'Elimizden geleni yaptık' diyen başsavcıya: Bu hesabı kime veriyorsunuz

HDP’den 'Elimizden geleni yaptık' diyen başsavcıya: Bu hesabı kime veriyorsunuz

Saruhan Oluç, HDP’nin kapatılması amacıyla hazırlanan iddianame için “Elimizden geleni yaptık” diyen Yargıtay Başsavcısı Şahin’e "Birilerine yaranmak için 'Elimizden geleni yaptık' diyor" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianame ile ilgili bilgi verirken “Biz elimizden geleni yaptık” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, başsavcının bu sözlerine tepki göstererek, “Şimdi, bu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına sormak istiyoruz. Nedir elinizden gelen, yaptığınız ne, kimin için yaptınız, kime söylüyorsunuz bu sözleri, yani bu hesabı kime veriyorsunuz?” diye sordu.

'BU DA TARİHE BÖYLECE GEÇMİŞ OLSUN'

Bu davanın HDP’yi tasfiyeyi amaçlayan bir siyasi intikam davası olduğu yönündeki açıklamalarını tekrarlayan Oluç şunları söyledi:
“Elimizden geleni yaptık hukuku nedir? Elimizden geleni yaptık hukuku gerçekleri çarpıtmaktır, eğip bükmektir, evrensel ve demokratik hukuk ilkelerini yok saymaktır, Türkiye'nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik sözleşmeleri çiğnemektir, Kürt siyasetçilere ve Kürt seçmene düşman hukuku uygulamaktır, milyonlarca seçmenin iradesini tasfiye etmek için adım atmaktır. Elimizden geleni yaptık hukuku bu zihniyettir ve işte Allah söyletti. İşin hukukla alakası yoktur, gerçeklerle alakası yoktur. Birilerine yaranmak için bir siyasi tasfiye operasyonunu gerçekleştirmek için, demokratik siyasetten Halkların Demokratik Partisi'ni tasfiye etmek için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı "Elimizden geleni yaptık" diyor. Bu da tarihe böylece geçmiş olsun. Bu işin peşini elbette ki bırakmayacağız. "Elimizden geleni yaptık" hukuku, evrensel, demokratik hukukla, bunun ilkeleriyle alakası olmayan bir tutumdur, çok açık ve net ortadadır. Bağımlı ve taraflı yargının tutumudur bu işte, "Elimizden geleni yaptık" hukuku” dedi.

Oluç, HDP’nin 5 Haziran 2015’te yaptığı mitinge IŞİD saldırısıyla ilgili davada idareyi kusurlu bulan yerel mahkeme kararlarının İstinaf’ta bozulmasını da “Elimizden geleni yaptık” hukukuna örnek olarak gösterdi.

OLUÇ'TAN TURAN'A: HAKLI ÇIKARDINIZ BİZİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, savcının “Elimizden geleni yaptık” sözlerini, “Dosyada teknik olarak, Anayasa'nın gerektirdiği işlemler olarak bir eksik olmamasına azami gayret gösterdik” demek olarak yorumluyorum” dedi.

Tekrar söz alan HDP Grup Başkanvekili Oluç, “Sordum ya "Kime söylüyorsunuz bu lafı Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı?" diye. Size söylemiş. Yani, tam da, işte, anlatmaya çalıştığımız buydu, teşekkür ederim onun için; haklı çıkardınız bizi” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Antalya'da "Sınırı Aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele" konulu uluslararası konferans sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Biz elimizden geleni yaptık. Tüm delilleri, kararları, dosyaları, Cd'leri, HDP yetkililerinin konuşmalarını hepsini dosyada delil olarak sunduk. 843 sayfa iddianame, 451 kişi hakkında yasak isteniyor, 69 kişi de odak olduğu için iddianamede yer alıyor. Yaklaşık 500 kişi değil, 451 kişi hakkında yasak istiyoruz, artı 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları, parti kurulmadan ya da kurulduktan sonra parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları var, ona ilişkin beyanları var, onlar da 69 kişi. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. Artı iddianamede partinin banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik” demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.