HDP'den 6 maddelik acil ekonomik tedbir paketi

HDP'den 6 maddelik acil ekonomik tedbir paketi

HDP, ekonomik krizin etkilerini azaltmak amacıyla 6 maddelik acil tedbirler paketi açıkladı. Bütçe tercihlerinin değiştirilmesi için Meclisi sorumluluk almaya çağıran HDP, “derhal istifa, hemen seçim” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla, ekonomik krize karşı oluşturdukları Kriz Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı "Acil Ekonomik Tedbirler Paketini" açıkladı.

2022 bütçesinin çöktüğünü ifade eden Paylan, "Saray'dan gelen bütçe, doları 2022 yılında 9 lira 27 kuruş tahmin etmişken, şu anda dolar 2022'ye girmeden 12-13 liraya çıkmıştır. İktidarın aymaz politikaları nedeniyle oluşan bu dolar artışı sonucunda, yurttaşlarımızın üzerine zam yağmaktadır" dedi.

Bütçe tercihleri değiştirilmeli

Bugün bir aydır devam eden bütçe görüşmelerinin son günü olduğunu hatırlatan Paylan, Meclisi sorumluluk almaya çağırdı:

"Bu şartlarda belki saraydaki vicdansızlar ülkedeki yangını, zam yağmurunu alım gücünün erimesini görmüyorlar o noktada Millet Meclisi'nin devreye girmesi gerekiyor. Saraydan gelen bütçede kaynaklar saraya, şatafata, israfa, yandaşlara ve faize akıyor. Bu bütçe tercihleri mutlaka değiştirilmelidir."

2022 Türkiye'nin en zor yıllarından biri olacak

2022'nin Türkiye'nin yaşadığı en zor yıllardan biri olacağını belirten Paylan, HDP Ekonomi Kriz Masası'nın altı maddelik "Acil Ekonomik Tedbirler Paketi"ni şöyle sıraladı:

1-Elektrik, su, doğalgaz ve internet tüm hanelere ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz sağlansın.

2-Çiftçilerin tarlasına gübre atabilmesi için bütçeye kaynak eklensin.

3-Asgari Ücret vergi dışı bırakılsın.

4-Üniversite öğrencilerine karşılıksız aylık 2bin TL burs sağlansın.

5-Esnafın banka ve vergi borçları faizsiz uzun vadeli yapılandırılsın.

6-Geliri olmayan tüm yurttaşlarımıza aylık 2 bin TL Asgari Gelir sağlansın.

"Derhal istifa, hemen seçim"

6 maddelik paketin hayata geçmesi için Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu'na önergeler vereceklerini duyuran Paylan, bütün siyasi partileri önerilerini desteklemeye çağırdı.

Paylan, "Bu iktidarla geçen her gün ekmeğimiz, huzurumuz ve refahımız eksilecektir. Bu açıdan HDP olarak derhal istifa, hemen seçim diyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.