HDP'den 1 Mayıs mesajı

HDP'den 1 Mayıs mesajı

HDP Hakkari İl Başkanlığı ve Yüksekova İlçe Örgütü tarafından 1 mayıs nedeniyle mesaj paylaşıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü tarafından 1 Mayıs nedeniyle paylaşılan kutlama mesajında, "2021’de Dünya ve Türkiye halkları İşçilerin Uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı; Korona Virüs salgını eşliğinde, emekçilerin haklarına, özgürlüklerine, hayatlarına, demokrasiye karşı girişilmiş bir saldırı dalgası altında karşılıyor. Bu 1 Mayıs’ta salgın, tüm dünyada ve Türkiye’de kapitalist krizin derinleşmesiyle birlikte keskinleşen bir sınıf mücadelesi olarak yaşanıyor. Bu salgın aynı zamanda sağlık sistemi krizi ve  aynı zamanda bir ekoloji krizi olduğu görüldü. Emekçilerin bugün sahip oldukları pek çok hak; kapitalist patronlara karşı, gerektiğinde canlarını feda ettikleri  mücadeleler sonucu kazanılmıştır. 1 Mayıs bu tarihi mücadelelerde bir dönemeç noktası olmuştur. Emekçiler her yıl ekonomik, sosyal hak taleplerinin yanında, taleplerini alanlar da genişleterek, 1 Mayıs’ı sermaye cephesine karşı birlik, mücadele, dayanışma günü olarak kutluyorlar. İşçilerin sahip oldukları tüm haklar bu mücadeleler içinde şekillendi ve kazanıldı. 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. Halkların Demokratik partisi Hakkari il örgütü olarak emekçilerin bu birlik ve dayanışma gününde emeğe ve emek mücadelesine olan desteğimizle  yanlarında olduğumuzu, bu   inanç ve duygularla emek, barış ve özgürlük mücadelesinde bütün ezilenlerin 1 mayıs işçi bayramını kutluyoruz" denildi. 

YÜKSEKOVA

Yüksekova HDP İlçe Eşbaşkanlığı tarafından paylaşılam mesajda ise, "Emek sermayeden büyüktür. Haksızlığın, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ayyuka çıktığı günümüzde bu manada emeğin, işçinin, alınterinin önemi bir o kadar değer kazanıyor. Bir damla alinteri bu gün bize işçiyle, emrkçiyke, emekle, iş gücüyle dayanışmayı öğütlüyor. Bu temelde emeğe olan inancımız ve emekçiye olan saygımızla yaşasın 1 Mayıs biji 1 gûlan diyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.