HDP Van Milletvekili Sarısaç: Çığ altında kalanların sayısı bilinmiyor

HDP Van Milletvekili Sarısaç: Çığ altında kalanların sayısı bilinmiyor

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Van'da 33 kişinin ölümüne yol açan çığ felaketinde 33 kişinin öldüğünü, 84 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Çığ altında kaldığı düşünülen 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken aynı bölgeye ikinci kez çığ düştü. AFAD’ın yaptığı son açıklamaya göre, ikinci çığda, aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu, toplam 33 kişi öldü, 53 kişi ise yaralandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASINA SİVİLLER DE DAHİL EDİLDİ

Çığın düştüğü yerde çalışmaları takip eden HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, 33 kişinin öldüğü açıklanan son çığ faciasında 84 kişinin ise kurtarıldığını söyledi. Çığ altında kalan 2 kişinin kurtarma çalışmalarına arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra bölgedeki sivil halkın da katıldığını belirten Sarısaç, “Bölgede profesyonel ekiplerin yanı sıra yakınları çığ altında kalan insanlar, köylüler ve korucular da arama kurtarma çalışmalarına dahil edilmiş. Bu yüzden de çığ altında kalan kişi sayısı net olarak açıklanamıyor. Eğer profesyonel ekipler olsaydı bölgeye ne kadar kurtarma ekibinin sevk edildiği bilinirdi. Büyük bir ihmal var” dedi.

KAR TÜNELLERİ YAPILSA BU FELAKET YAŞANMAZDI

Van’ın Bahçesaray ilçesindeki bölgede çığ düşme olaylarının sıklıkla yaşandığını, yapılacak kar tünelleri ile bu felaketin önlenebileceğine dikkat çeken Sarısaç, “O bölgede her kış düşen çığlar nedeniyle ilçe ile bağlantılar kesiliyor. Oraya kar tünelleri yapılsaydı bu felaketi yaşamayabilirdik. Kanal İstanbul’a bütçe var ama bu maliyetin yarısına yapılacak kar tünellerine bütçe yok” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.