HDP Şemdinli İlçe Örgütü: Leyla Güven tahliye edilmeli

HDP Şemdinli İlçe Örgütü: Leyla Güven tahliye edilmeli

HDP Şemdinli İlçe Örgütü, Leyla Güven hakkında verilen hapis cezası ve tutuklama kararına tepki gösterdi.

HDP İlçe Başkanlığı'nda İlçe Eşbaşkanı Sozdar Atilla tarafınan yapılan açıklamada Milletvekilliği düşürülen Leyla Güven hakkında dün tutuklama kararı çıktığını hatırlatılarak, "Yargı AKP-MHP, yasama AKP-MHP, yürütme AKP-MHP hepsinden önemlisi devlet içerisinde devlet AKP-MHP. Hukuk yok, adalet yok, insanların düşüncesine tahammül yok, kendisi dışındaki aykırı tek bir söze tahammül yok" denildi. 

Leyla Güven'in gözaltı sırasında sarf ettiği "Kaçmak isteseydim kaçardım ruhunuz duymazdı ama ben kaçmayı kendime yakıştırmam benim için her yer direniş alanıdır, içerdede dışardada sizlere karşı siyasi mücadelemi sürdüreceğim" sözlerini hatırlatan Atilla şöyle devam etti:

"Bu sözler AKP- MHP faşizmine dert oldu daha yüreğinize çok dert koyacağız. İnsanlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir ameliniz onu da biliyoruz, Leyla Güven direnişin sembolüdür zerre kadar kaygı taşımadan bedenini ölüme yatırandır. Budur sizi korkutan, biat etmemizi istiyorsunuz bu asla olmayacak. 

100 bin oy almış bir siyasi iradeyi vekillikten düşürdünüz. Gerekçe DTK eş başkanlığı, zamanında meclis başkanı Cemil Çiçek bu kuruma resmî yazı gönderip Türkiye'nin var olan hukuki krizden nasıl çıkacağıyla ilgili TBMM'de görüş aldığı bu kurumu terörize etmek, siyasetçilerini esir almak amoral bir anlayıştan başka bir şey değildir. Sözün özü; siyasallaşan yargıyı, siyasallaşmayan yargıçlar bertaraf etmeli, derhal bu verilen gayri hukuki karar son bulmalı ivedilikle dosya ele alınmalı. Leyla Güven tahliye edilmeli. Aksi durumda nasıl ki geçmişte bu halklara bu durumu yaşatan fetöcüler yargılandıysa sizler de size talimat verenlerle birlikte yargılanacaksınız. Vekilimiz Leyla Güven'in derhal serbest bırakılmasını talep ediyor. Yapılan bu hukuk dışı tutuklamayı tanımıyor ve kınıyoruz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.