HDP PM üyesi Doğan Erbaş tutuklandı

HDP PM üyesi Doğan Erbaş tutuklandı

HDP Parti Meclisi Üyesi Doğan Erbaş, gözaltına alındı. Erbaş gözaltı işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Doğan Erbaş, gözaltına alındı. Hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erbaş, emniyetteki işlemlerin ardından cezaevine götürüldü.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aralık 2022’de Erbaş hakkında “terör örgütü üyeliği”  gerekçesiyle 12 yıl, “terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle 1 yıl 21 ay 22 gün hapis cezası verilmişti. 

Avukat Bişar Abdi Alınak, Twitter'dan Erbaş'ın tutuklandığı ana dair görüntüleri paylaşarak bir açıklama yaptı: "Avukat, insan hakları savunucusu Doğan Erbaş 60 yaşında tutuklandı! Yasadaki şart ve koşulları oluşmamasına rağmen ters kelepçe takılmış ve görüntüler polis tarafından basına servis edilmiş! Bu uygulama fiziksel ve ruhsal işkencenin ötesinde toplumun ve Kürt halkının onurunu incitmeye, korkutmaya yönelik bir uygulamadır. Yasa yok, hukuk yok, vicdan yok. Oylarımızın üzerinden % 48 diye böbürlenenlerden ise yine ses yok…!"

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.