HDP MYK'sından açıklama: AKP, partimizi kriminalize etmeye çalışıyor

HDP MYK'sından açıklama: AKP, partimizi kriminalize etmeye çalışıyor

Buldan, HDP MYK'sı sonrası yaptığı açıklamada 'Bu gündem üzerinden partimizi kriminalize etme çabalarından öteye gitmeyecektir' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatma davası ve Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun görevinin düşürülmesinin ardından Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, “Bugün halkın gündemi açlık, sefalet, yoksulluktur. İşçinin, esnafın, kadının yaşadığı zulümdür. AKP'nin yapmak istediği şey bu gündemi değiştirmek ve bu gündem üzerinden partimizi kriminalize etme çabalarından öteye gitmeyecektir.” İfadelerinde bulundu.

Buldan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Biz Türkiye toplumunun Türkiye halklarının gerçek gündemiyle ilgilenen bir partiyiz. Bugün halkın gündemi açlık, sefalet, yoksulluktur. İşçinin, esnafın, kadının yaşadığı zulümdür. AKP'nin yapmak istediği şey bu gündemi değiştirmek ve bu gündem üzerinden partimizi kriminalize etme çabalarından öteye gitmeyeceğini ifade etmek isterim. Halkın gündemleri arasında bunlar ve bir de tecrit vardır.

Kürt sorununu şimdiye kadarki çözümsüzlüğünden kaynaklı sadece İmralı cezaevinde Sayın Öcalan'a dair değil tüm Türkiye tecrit altına alınmak istenmektedir. Partimize açılan kapatma davası da aslında bu amaçla açılmıştır. Tecrit bir insanlık suçudur. Ülkenin gerçek anlamda bir demokrasiye, barışa, özgürlüğe ihtiyacı vardır. Biz diyoruz ki ne yaparsanız yapın biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Yani halkımızın gerçek gündemleriyle ilgilenmeyi kendimize bir yol olarak seçtik ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

 

DEMOKRASİ GÜÇLERİNE ÇAĞRI

Bu mesele sadece HDP’nin meselesi olmaktan çıkmak zorundadır. Hem HDP’nin kapatılması konusu hem de milletvekili arkadaşlarımızın vekilliklerinin düşürülmesi konusu sadece HDP’yi ilgilendiren mesele olmamalıdır. Tüm demokrasi güçlerine çağrıda bulunuyorum bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır. İşte şimdi hep birlikte bu haksızlıklara hukuksuzluklara karşı çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Biz AKP hükümetine seçimlerde önümüze konulacak ilk sandıkta elbette ki derslerini vereceğiz. Ancak şimdiden demokrasi güçlerinin bir araya gelerek AKP hükümetine bu fotoğrafı vermenin zamanı gelmiştir ve geçiyor.

 

‘HİÇ KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN’

Bu ülkede artık hiç kimsenin haksızlığa uğramayacağı, yok sayılmayacağı ve cezaevlerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu kalmayacağı ortamı yaratmak hepimizin görevidir. Şimdi halkımıza, parti çalışanlarımıza, il ve ilçe örgütlerimize buradan sesleniyorum, hiç kimse enseyi karartmasın, hiç kimse herhangi bir kaygıya, şüpheye kapılmasın. Halkların Demokratik Partisi var olduğu sürece halkların yanında olmaya ve demokratik siyaseti yürütmeye devam edecektir.

 

NEWROZ ÇAĞRISI

Şimdi önümüzde Newroz var. Büyük moralle bayramımızı kutlamaya çalışıyoruz. Tüm Türkiye halklarımızı Newroz’da halay çekmeye, demokrasiyi birlikte savunamaya çağrı yapıyor. Newroz Piroz be.

 

'FAŞİZMİ TAMAMEN YERLEŞTİRMEK İSTİYORLAR'

Pervin Buldan sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şöyle konuştu:

Çözümsüzlük patikası bu ülkeyi karanlığa ve felaketlere sürüklüyor. Bunun pek çok göstergesi ve örneği önümüzde duruyor. 2015’ten bu yana sürdürülen siyasi darbe oparasyonu derinleşerek devam ediyor. Siyasi darbe süreci esas itibariyle HDP üzerinden yürütülse de hedef Türkiye’de demokrasi, özgür gelecek inancını yok etmektedir. Açıkça söylemek gerekiyor, siyasi darbe operasyonunun çeşitli aşamalardan geçerek geldiği nokta faşizmi kurumsallaştırmak ve tamamen yerleştirmektir.

 

'HDP, HEDEFLERİNE ULAŞMALARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL'

HDP’ye dönük baskılar ve şimdi yapılan bu yeni hamleler esasen bu yolda kendilerine en büyük engelin kim olduğunu da açıkça ortaya koyuyor. HDP bu yolda, taviz vermeyen duruşuyla demokratik siyasetteki ısrarıyla çözüm politikalarındaki inadıyla bu iktidarın ilerlemesinin önünde, başarmasının önünde, hedeflerine ulaşmasının önünde en büyük güç olduğunu göstermiştir. Daha önce darbe operasyonu aşamasında arkadaşlarımız tutuklandı. O günden bu yana sayısız belediye başkanımız görevden alındı. Sayısız yoldaşımız, çalışanımız zindanlara tıkıldı. Umdular ki HDP bitecek, eriyecek ama tam tersi oldu. Çünkü HDP, tek tek şahıslardan ibaret değildir. HDP halktır. Halkı bitirmek mümkün olsaydı bugüne kadar bütün diktatörlükler yaşıyor olacaktı. Ama tarihe dönüp baktığınızda hiçbir diktatörün kendine biçtiği ebedi ömrü yaşayamadığını göreceksiniz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.