HDP milletvekilleri kayyım atanan üç ile gidiyor

HDP milletvekilleri kayyım atanan üç ile gidiyor

HDP MYK tüm milletvekillerini kayyım atanan üç ilde görevlendirdi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de yarın Diyarbakır’da olacak, ardından Van ve Mardin’e gidecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının görevden alınmasının ardından olağanüstü toplandı. “Demokratik zemini terk etmeyeceğiz, mutlaka hesabını soracağız” açıklaması yapılan toplantıda tüm milletvekillerinin de kayyım atanan üç ile gitmesi kararlaştırıldı.

Meclis’te 62 milletvekili bulunan HDP’nin aldığı karar sonrası Diyarbakır, Mardin ve Van’a gidecek olan milletvekilleri, burada değerlendirme toplantıları düzenleyecek. Halkla bir araya gelecek milletvekilleri düzenlenen toplantılarla hem belediye başkanlarına destek verecek hem de bundan sonra izlenecek yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

TEMELLİ İLK OLARAK DİYARBAKIR’A GİDİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli destek ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak yarın (20 Ağustos) Diyarbakır’ı ziyaret edecek. Temelli saat 11.00’de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde açıklama yapacak.     Diyarbakır’daki görüşmelerinin ardından Temelli’nin sonraki durakları ise kayyım atanan diğer iller Mardin ve Van olacak.

‘HEPİNİZİ MARDİN, DİYARBAKIR VE VAN’A BEKLİYORUZ’

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da Twitter hesabı üzerinden üç şehirdeki belediye başkanlarına destek çağrısı yaptı. Paylan mesajında, “Seçilmiş bütün belediye başkanları, bugün; Ahmet Türk, Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe Ertan’ın yanında olmalı… Hepinizi Mardin, Diyarbakır ve Van’a bekliyoruz. Darbecileri ancak dayanışarak yenebiliriz… Susmayalım!” ifadelerine yer verdi.

GERGERLİOĞLU: BOYUNDURUĞA GELMEDİK, GELMEYİZ

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Twitter hesabı üzerinden kayyım atanan Van’a gittiğini duyurdu. Gergerlioğlu paylaşımında,” Tüm HDP vekillerimiz Diyarbakır, Van, Mardin’e gidiyor. Her zaman barış dedik, diyoruz ama boyunduruğa da gelmedik, gelmeyiz” ifadelerine yer verdi.

PERVİN BULDAN İSTANBUL’DA OLACAK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yarın (20 Ağustos) saat 12.00’de HDP İstanbul İl Örgütü’nde kayyım atamalarına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek. (DUVAR)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum