HDP Milletvekili Paylan: Parayı dolara bağlamaktan daha büyük bir mandacılık olabilir mi?

HDP Milletvekili Paylan: Parayı dolara bağlamaktan daha büyük bir mandacılık olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ekonomi politikasını eleştirenleri, "mandacı iktisatçılıkla" suçladığını hatırlatan Garo Paylan "Parayı dolara bağlamaktan daha büyük bir mandacılık olabilir mi?" diye sordu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Türk Lirası mevduatına dolar garanti verilerek Hazine'ye hortum takıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Daha bir hafta önce senin bu ekonomi politikanı eleştirenleri, ‘mandacı iktisatçılar’ olarak değerlendirmiyor muydun? Bu mandacılığın daniskasıdır” diye seslendi.

Garo Paylan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında güncel ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paylan, "İğneden ipliğe her şeyin dolara bağlandığını görmüştük. Geriye bir TL kalmıştı, şimdi onu da dolara bağladılar, rahat edeceklerini zannediyorlar. Yastık altındakileri saymıyorum, bankadaki mevduatların üçte ikisi zaten dolara bağlıydı. Geri kalan üçte bir de bu iktidara güvenmediği için dolara doğru koşuyordu. Her gün dolar alma yarışı vardı, çünkü bu iktidarın ekonomi politikalarına yurttaşlarımız güvenmiyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdi "Aman dolar almayın. Ben sizin Türk Liranıza dolar garantisi veriyorum” dediğini belirten Paylan, “Peki Sayın Erdoğan, en kahraman yerli, mili sen değil miydin? Bir ülkenin parası o ülkenin itibarıdır diyen sen değil miydin? Bak paranı dolara bağladın. Daha bir hafta önce senin bu ekonomi politikanı eleştirenleri, ‘mandacı iktisatçılar’ olarak değerlendirmiyor muydun? Parayı dolara bağlamaktan daha büyük bir mandacılık olabilir mi? En büyük mandacılık, Türkiye’nin parasını Amerika’nın dolarına bağlamaktır. Bu mandacılığın daniskasıdır" diye konuştu.

'HAZİNENİN ALTINA HORTUM TAKILDI'

"Hazine’nin altına hortum takıldı" diyen Paylan, dolar 17 liraya çıktığında o hortumun vanasının açılacağını ve milyarlarca liranın dolar baronlarına, faizciye, tefeciye akacağını söyledi. Yüz milyarca lira sermayeye aktığında da enflasyonun daha fazla yükseleceğini, zamların yağacağını ifade eden Paylan, "İşçi, memur, emeli, çiftçi ezilecek; bir avuç dolar baronu, tefeci, faizci ihya olacak" dedi.

'DOLARI 18 TL’DEN KİMLER SATTI?'

1,5-2 milyar doların 18 TL’den kim tarafından satıldığını soran Paylan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Doları 18 TL’ye yükseltirken dolarları kim aldı? 18 TL olduğu gece daha sayın Erdoğan konuşmaya başlarken bu dolarları kim sattı? Kim haberi önceden alıp bu dolarları sattı? Akşam 18 TL’den satılan dolar, sabah 12 TL’den yerine kondu. Hesabını soruyoruz. Sen hesabını sormayacak mısın?"

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.