HDP kayyum raporunu açıklayacak

HDP kayyum raporunu açıklayacak

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, kayyumların icraatlarına dair hazırladıkları raporu yarın kamuoyuna açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, yarın partinin Genel Merkezi’nde kayyumların icraatlarına dair hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaşacak.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eşsözcüleri Salim Kaplan ve Hediye Karaaslan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak “İrade Gaspı ve Kayyım Gerçekleri” raporunda, 31 Mart 2019 yerel seçimlerden bugüne yaşananlar özetlenecek.

Ak Parti-MHP iktidarının ikinci defa HDP’li belediyelere yönelik devreye koyduğu politikanın hukuki boyutları ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terörden arındırılmış belediyeler ve hizmetleri” kitapçığında yer alan iddialara cevap verilecek.

8 başlıktan oluşan raporda, "yaşanan hukuksuzluklar, yaratılan tahribatlar, yolsuzluklar" madde madde sıralanacak. Raporda, partili belediyelerin çalışmaları ve eşbaşkanlık sisteminin kazanımlarına da dikkat çekilecek.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.