HDP İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a başvurdu

HDP İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a başvurdu

HDP Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için Danıştay'a başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için Danıştay'a başvuruda bulundu. Başvuru öncesi Danıştay önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Bugün bir hukuksuzluğu karşı yargının nasıl tavır alacağını görmek için buradayız. Bir yıldır iktidar sözcüleri, kadın kazanımlarını hedef alıyorlar. Bu kazanımlardan en önemlisi İstanbul Sözleşmesi" dedi.

Başaran, "AKP Genel Başkanı bir gece yarısı darbesiyle sözleşmeden çekildi. Sözleşme iktidarın kadınlara bir lütfu değildi. Kadınların ortak mücadelesinin sonucunda kazanılan bir haktır. Biz hala hukuka inanan hukukçuların olduğuna inanıyoruz. Hukukun kendilerine verdiği yetki ve toplumsal vicdan sonucunda karar verecekler. Ama bu mücadele sadece hukuk mücadelesi olmayacak. Kadınların günlerdir sokakta, meydanda, Meclis'te yürüttüğü mücadelenin bir parçasıyız, asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Kadın Meclisi, parti avukatlarıyla birlikte Danıştay'a başvurdu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.