HDP: İki günde en az 143 kişi gözaltına alındı

HDP: İki günde en az 143 kişi gözaltına alındı

HDP'den yapılan açıklamada son iki günde aralarında avukatların da olduğu 143 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede son iki günde İstanbul, Adana, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep başta olmak üzere birçok kentte çoğunluğu gençlerden oluşan en az 143 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

"İktidar medyası ise her zamanki gibi kendisini mahkemelerin yerine koyarak, gözaltına alınan sivil siyasetçileri, aktivistleri, ahlaksızca '21 terörist gözaltına alındı' şeklinde hedef gösterdi" diyen Dede, açıklamasında şunları söyledi:

"Ancak burada tek bir gerçek vardır: AKP/MHP iktidar blokunun yaşadığı korkuyu ve sıkışmışlığını faşizan yöntemlerle başta HDP’li siyasetçiler olmak üzere öğrenciler, gazeteciler, aktivistler ve demokratik siyasetin temsilcisi olan diğer kurum ve kişilere yönelik sindirme politikaları, gözaltılar ve saldırılarla gizlemeye çalışmaktadır. Partimize ve demokratik kurumlara yönelik bu gözaltı furyasının hukukla açıklanabilir hiçbir yanı yoktur.

Antep’te gözaltına alınanlar arasında 2 avukat arkadaşımız da bulunmaktadır. Savunma hakkına ve savunmanlara yönelik saldırılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. AKP-MHP iktidarına muhalif avukatlar mesleki faaliyetleri nedeniyle her türlü saldırıya maruz kalmakta, gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. İktidar, avukatların hak ve özgürlükler savunusunu, kendi çıkarlarına ve varlığına yönelik bir tehdit olarak algılamaktadır.

Adalet arayışçısı meslektaşlarımıza, öğrencilere, gazetecilere, siyasetçilere baskı ve zorla geri adım attırabileceğini düşünen iktidar ve küçük ortağı kaybedecektir. Savunma hakkı ve demokrasi talebine dönük bu hukuksuz saldırılar durdurulmalı, gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.