HDP: Hakkari'deki eylem yasağı sadece HDP'yi kapsıyor

HDP: Hakkari'deki eylem yasağı sadece HDP'yi kapsıyor

HDP Hakkari İl Başkanı Sinan Kaya, "çocuklarının dağa kaçırıldığı" gerekçesiyle HDP önünde eylem yapan ailelere ilişkin açıklama yaptı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu HDP İl Başkanlığı önünde bir konuşma yapan HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, valilik tarafından verilen eylem ve etkinlik yasağının sadece kendi partilerini kapsadığını söyledi. 

Kaya, geçtiğimiz günlerde "çocuklarının dağa kaçırıldığı" iddiasıyla HDP önünde eylem yapan ailelerin bir esnafa saldırı girişiminde bulunduğunu belirterek, "Esnafa sinkaflı sözler sarf edildi. Bu üslup annelerin üslubu değildir. Bu üslup Kürt halkının veya bu coğrafyada yaşayan hiçbir halkın üslubu değildir. Bizim üslubumuzda sinkaflı sözleri zavallı, kendini ifade edemeyen kullanır. Bu sözleri kabul etmeyeceğimizi ve güvenlik güçlerinin de bunlara müdahale etmediğini maalesef söylemek zorundayız" diye konuştu. 

Parti binaları önündeki eylemin Hakkari'deki rüşvet iddiaları gündemini değiştirmeye yönelik olduğunu savunan Kaya, "Madem valilikçe alınan bir yasaklama kararı var, bu yasağa herkesin dahil edilmesi gerekir. HDP olarak bu hafta partimizin önünde herhangi bir eylem ve etkinliklerin gelişmesini istemiyoruz. Halkları birbirine kırdırarak, var olan kriz üzerinde iktidarını sürdürmek isteyen bir AKP hükümeti vardır. Esnafımıza sarf edilen sözleri yeniden kınadığımızı belirtiyoruz” dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum